Kabeljauw met aardpeerpuree
Kabeljauw met aardpeerpuree

Kabeljauw met aardpeerpuree

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 45.2 g
Eiwit 36.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Wentel de filets door de bloem en schud de overtollige bloem af.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de peterselie fijn en pers het knoflookteentje

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardperen en de aardappelen 20 min. apart in lichtgezouten water en giet af. Schil de aardperen en snij beide groenten in blokjes.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauwfilets 8 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout, en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Hou de stukken vis warm.

  8. Smelt de boter in een kookpot en bak het geperste knoflook glazig. Voeg de groenten toe en pureer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Giet de visfond in de pan en schraap de braadresten los. Roer er de kruidenkaas onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Leg een bootje puree naast elk stuk vis. Lepel er wat saus rond. Heerlijk met prinsessenbonen of courgette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Wentel de filets door de bloem en schud de overtollige bloem af.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de peterselie fijn en pers het knoflookteentje

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardperen en de aardappelen 20 min. apart in lichtgezouten water en giet af. Schil de aardperen en snij beide groenten in blokjes.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauwfilets 8 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout, en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Hou de stukken vis warm.

  8. Smelt de boter in een kookpot en bak het geperste knoflook glazig. Voeg de groenten toe en pureer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Giet de visfond in de pan en schraap de braadresten los. Roer er de kruidenkaas onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Leg een bootje puree naast elk stuk vis. Lepel er wat saus rond. Heerlijk met prinsessenbonen of courgette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 45.2 g
Eiwit 36.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monte Palma Verdejo - D.O. Rueda Spanje

Bekijk het recept digitaal