Kabeljauw met aspergerisotto
Kabeljauw met aspergerisotto

Kabeljauw met aspergerisotto

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3372 kj
Energie 806 kcal
Vet 37.8 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 69.1 g
Suiker 3.7 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 41.1 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de sjalot fijn. Snij de harde onderkant van de asperges en snij in 3 gelijke stukken.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot ± 2 min. Roer er de risottorijst onder tot de korrels glazig zijn.

  4. Voeg de witte wijn toe en laat volledig verdampen. Zorg dat de rijst niet aanbakt.

  5. Kook intussen de groene asperges 2 à 3 min. in lichtgezouten water.

  6. Los de bouillonblokjes op in het water. Voeg de groentebouillon toe, roer goed zodat de rijst volledig onderstaat en laat ± 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg een beetje vocht toe als de rijst er te droog uitziet. Voeg de laatste 3 min. de diepgevroren doperwten en de groene asperges toe.

  7. Smelt de boter in een pan en bak de kabeljauw ± 10 min. Kruid met peper en zout en verdeel in hapklare stukken.

  8. Warm de kant-en-klare saus voor asperges op in een steelpannetje.

  9. Verdeel de risotto over de borden, schik er de stukken kabeljauw naast en serveer met een lepeltje saus. Rasp wat Parmezaanse kaas over de risotto en werk af met de fijngesneden peterselie.

Tip
Tip

Roer niet te veel in je risotto, anders wordt de rijst papperig.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de sjalot fijn. Snij de harde onderkant van de asperges en snij in 3 gelijke stukken.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot ± 2 min. Roer er de risottorijst onder tot de korrels glazig zijn.

  4. Voeg de witte wijn toe en laat volledig verdampen. Zorg dat de rijst niet aanbakt.

  5. Kook intussen de groene asperges 2 à 3 min. in lichtgezouten water.

  6. Los de bouillonblokjes op in het water. Voeg de groentebouillon toe, roer goed zodat de rijst volledig onderstaat en laat ± 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg een beetje vocht toe als de rijst er te droog uitziet. Voeg de laatste 3 min. de diepgevroren doperwten en de groene asperges toe.

  7. Smelt de boter in een pan en bak de kabeljauw ± 10 min. Kruid met peper en zout en verdeel in hapklare stukken.

  8. Warm de kant-en-klare saus voor asperges op in een steelpannetje.

  9. Verdeel de risotto over de borden, schik er de stukken kabeljauw naast en serveer met een lepeltje saus. Rasp wat Parmezaanse kaas over de risotto en werk af met de fijngesneden peterselie.

Tip
Tip

Roer niet te veel in je risotto, anders wordt de rijst papperig.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3372 kj
Energie 806 kcal
Vet 37.8 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 69.1 g
Suiker 3.7 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 41.1 g
Zout 3.9 g
natrium 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Granbeau Grande Réserve 'Oak Aged' Vin de France Bier Duvel 6,66 Blond bier

Bekijk het recept digitaal