- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw met aspergerisotto
Onze drankensuggesties
Wijn Granbeau Grande Réserve 'Oak Aged' Vin de France Bier Duvel 6,66 Blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de sjalot fijn. Snij de harde onderkant van de asperges en snij in 3 gelijke stukken.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot ± 2 min. Roer er de risottorijst onder tot de korrels glazig zijn.
-
Voeg de witte wijn toe en laat volledig verdampen. Zorg dat de rijst niet aanbakt.
-
Kook intussen de groene asperges 2 à 3 min. in lichtgezouten water.
-
Los de bouillonblokjes op in het water. Voeg de groentebouillon toe, roer goed zodat de rijst volledig onderstaat en laat ± 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg een beetje vocht toe als de rijst er te droog uitziet. Voeg de laatste 3 min. de diepgevroren doperwten en de groene asperges toe.
-
Smelt de boter in een pan en bak de kabeljauw ± 10 min. Kruid met peper en zout en verdeel in hapklare stukken.
-
Warm de kant-en-klare saus voor asperges op in een steelpannetje.
-
Verdeel de risotto over de borden, schik er de stukken kabeljauw naast en serveer met een lepeltje saus. Rasp wat Parmezaanse kaas over de risotto en werk af met de fijngesneden peterselie.
Tip
Roer niet te veel in je risotto, anders wordt de rijst papperig.
Onze drankensuggesties
Wijn Granbeau Grande Réserve 'Oak Aged' Vin de France Bier Duvel 6,66 Blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de sjalot fijn. Snij de harde onderkant van de asperges en snij in 3 gelijke stukken.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot ± 2 min. Roer er de risottorijst onder tot de korrels glazig zijn.
-
Voeg de witte wijn toe en laat volledig verdampen. Zorg dat de rijst niet aanbakt.
-
Kook intussen de groene asperges 2 à 3 min. in lichtgezouten water.
-
Los de bouillonblokjes op in het water. Voeg de groentebouillon toe, roer goed zodat de rijst volledig onderstaat en laat ± 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg een beetje vocht toe als de rijst er te droog uitziet. Voeg de laatste 3 min. de diepgevroren doperwten en de groene asperges toe.
-
Smelt de boter in een pan en bak de kabeljauw ± 10 min. Kruid met peper en zout en verdeel in hapklare stukken.
-
Warm de kant-en-klare saus voor asperges op in een steelpannetje.
-
Verdeel de risotto over de borden, schik er de stukken kabeljauw naast en serveer met een lepeltje saus. Rasp wat Parmezaanse kaas over de risotto en werk af met de fijngesneden peterselie.
Tip
Roer niet te veel in je risotto, anders wordt de rijst papperig.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Granbeau Grande Réserve 'Oak Aged' Vin de France Bier Duvel 6,66 Blond bier