Kabeljauw met bieslookpuree en jonge wortelen
Kabeljauw met bieslookpuree en jonge wortelen

Kabeljauw met bieslookpuree en jonge wortelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 12.6 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 60.2 g
Suiker 15.6 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 34.4 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper het knoflook en het bieslook fijn.

  6. Rasp de gember en de schil van een halve citroen (niet het wit). Pers de rest van de citroen.

  7. Meng het paneermeel met de mierikswortel, de helft van het bieslook en de citroenzeste.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met het citroensap en lepel er het gekruide paneermeel over. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak grof. Meng er de melk en de rest van het bieslook onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de wortelen 10 min. samen met het knoflook en de gember. Roer er op het einde de honing en het sesamzaad onder. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper het knoflook en het bieslook fijn.

  6. Rasp de gember en de schil van een halve citroen (niet het wit). Pers de rest van de citroen.

  7. Meng het paneermeel met de mierikswortel, de helft van het bieslook en de citroenzeste.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met het citroensap en lepel er het gekruide paneermeel over. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak grof. Meng er de melk en de rest van het bieslook onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de wortelen 10 min. samen met het knoflook en de gember. Roer er op het einde de honing en het sesamzaad onder. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 12.6 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 60.2 g
Suiker 15.6 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 34.4 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije

Bekijk het recept digitaal