Kabeljauw met gebakken komkommer en krieltjes
Kabeljauw met gebakken komkommer en krieltjes

Kabeljauw met gebakken komkommer en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 41.4 g
Eiwit 39.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de komkommers in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de dille fijn.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Maak de dressing: meng de zure room met de wittewijnazijn, de lente-uitjes en de dille.

  6. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout langs beide kanten.

  7. Boen de krielaardappelen schoon.

  8. Bereiding:
  9. Kook de krielaardappelen in de schil 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout en bak 3 à 4 min. aan elke kant.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de blokjes komkommer 5 min. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de krielaardappelen met de dressing. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de kabeljauw met de gebakken komkommerblokjes en de lauwe krieltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de komkommers in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de dille fijn.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Maak de dressing: meng de zure room met de wittewijnazijn, de lente-uitjes en de dille.

  6. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout langs beide kanten.

  7. Boen de krielaardappelen schoon.

  8. Bereiding:
  9. Kook de krielaardappelen in de schil 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout en bak 3 à 4 min. aan elke kant.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de blokjes komkommer 5 min. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de krielaardappelen met de dressing. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de kabeljauw met de gebakken komkommerblokjes en de lauwe krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 41.4 g
Eiwit 39.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra White Witbier Wijn A.O.P. Chablis `La Jouchère'

Bekijk het recept digitaal