Kabeljauw met pancetta en pittige puree
Kabeljauw met pancetta en pittige puree

Kabeljauw met pancetta en pittige puree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 2.9 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 37.8 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn, hak de rucola grof en rits de naaldjes van de rozemarijn.

  5. Besmeer elk kabeljauwhaasje met 1 eetl. zwarte tapenade. Bestrooi met de rozemarijn en wikkel er 2 sneetjes pancetta rond. Leg naast elkaar in een ovenschaal.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de boter en de room. Meng er de grofgehakte rucola en de fijngesnipperde lente-uitjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Besprenkel ondertussen de kabeljauwhaasjes met de olijfolie en zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.

  10. Kook de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de boontjes 2 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn, hak de rucola grof en rits de naaldjes van de rozemarijn.

  5. Besmeer elk kabeljauwhaasje met 1 eetl. zwarte tapenade. Bestrooi met de rozemarijn en wikkel er 2 sneetjes pancetta rond. Leg naast elkaar in een ovenschaal.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de boter en de room. Meng er de grofgehakte rucola en de fijngesnipperde lente-uitjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Besprenkel ondertussen de kabeljauwhaasjes met de olijfolie en zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.

  10. Kook de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de boontjes 2 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 2.9 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 37.8 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal