Kabeljauw met salsa verde en geprakte aardappelen
Kabeljauw met salsa verde en geprakte aardappelen

Kabeljauw met salsa verde en geprakte aardappelen

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 43.5 g
Eiwit 30.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.

  4. Scheur de blaadjes basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Mix ondertussen de platte peterselie en het basilicum met de kappertjes, de augurken, de mosterd, de wittewijnazijn en 2 eetl. olijfolie tot een gladde massa.

  8. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem af.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis 4 à 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte van de filets).

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de sjalotten glazig.

  11. Doe de aardappelen bij de sjalotten en prak met een vork. Voeg de zure room toe en tegen het einde van de bereiding de veldsla.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de kabeljauwfilets over de borden en geef er wat geprakte aardappelen bij. Werk af met de salsa verde.

Tip

Liever een pittigere puree? Vervang de veldsla dan door rucola of combineer beide.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.

  4. Scheur de blaadjes basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Mix ondertussen de platte peterselie en het basilicum met de kappertjes, de augurken, de mosterd, de wittewijnazijn en 2 eetl. olijfolie tot een gladde massa.

  8. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem af.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis 4 à 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte van de filets).

  10. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de sjalotten glazig.

  11. Doe de aardappelen bij de sjalotten en prak met een vork. Voeg de zure room toe en tegen het einde van de bereiding de veldsla.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de kabeljauwfilets over de borden en geef er wat geprakte aardappelen bij. Werk af met de salsa verde.

Tip

Liever een pittigere puree? Vervang de veldsla dan door rucola of combineer beide.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 43.5 g
Eiwit 30.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Viña Sol Miguel Torres D.O. Catalonië - Spanje

Bekijk het recept digitaal