Kabeljauw met witloof en spekjes
Kabeljauw met witloof en spekjes

Kabeljauw met witloof en spekjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 44.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis ontdooien. Snij in repen van ± 3 cm en dep goed droog.

  3. Snij het witloof in snippers van 1/2 cm en sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.

  4. Klop het eiwit los met de pastis en instantsausbinder in een diep bord. Wentel de kabeljauw door dit mengsel.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en voeg 1 eetl. maïsolie toe. Bak de helft van de vis gedurende 2 min. in de hete olie, keer om en bak nog eens 2 min. Leg de vis op het rooster of hou hem warm onder aluminiumfolie. Verhit opnieuw 1 eetl. maïsolie en doe hetzelfde voor de rest van de vis.

  7. Doe de spekblokjes in de wok en bak al roerend gedurende 2 min.

  8. Voeg de witloofsnippers toe en strooi er de suiker over. Bak nog 2 min. Kruid met peper en nootmuskaat.

  9. Schep de vis voorzichtig onder het witloof en laat nog even doorwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Strooi er wat verse korianderblaadjes over en dien onmiddellijk op met gegratineerde aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis ontdooien. Snij in repen van ± 3 cm en dep goed droog.

  3. Snij het witloof in snippers van 1/2 cm en sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.

  4. Klop het eiwit los met de pastis en instantsausbinder in een diep bord. Wentel de kabeljauw door dit mengsel.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en voeg 1 eetl. maïsolie toe. Bak de helft van de vis gedurende 2 min. in de hete olie, keer om en bak nog eens 2 min. Leg de vis op het rooster of hou hem warm onder aluminiumfolie. Verhit opnieuw 1 eetl. maïsolie en doe hetzelfde voor de rest van de vis.

  7. Doe de spekblokjes in de wok en bak al roerend gedurende 2 min.

  8. Voeg de witloofsnippers toe en strooi er de suiker over. Bak nog 2 min. Kruid met peper en nootmuskaat.

  9. Schep de vis voorzichtig onder het witloof en laat nog even doorwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Strooi er wat verse korianderblaadjes over en dien onmiddellijk op met gegratineerde aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 44.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré Wijn Hardys Semillon-Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal