- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw met witte bonen
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de witte bonen 12 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Doe de bonen in een kookpot en zet net onder water. Breng aan de kook en laat 1 u. 15 min. garen op een zacht vuurtje. Giet af.
-
Laat de kabeljauwfilets ontdooien en dep droog.
-
Snij de ui, het knoflook en de wortel fijn en de chorizo in fijne reepjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de wortel en de gekookte witte bonen toe en zet net onder water.
-
Kruid met laurier, tijm, peper en zout. Laat 40 min. zachtjes garen. Voeg eventueel water toe.
-
Bak intussen de chorizoreepjes 2 min. in een pan met antiaanbaklaag. Giet het vrijgekomen vet weg. Overgiet de chorizo met de room. Laat een 5-tal min. inkoken. Kruid met peper.
-
Laat de groenten uitlekken, verwijder het laurierblad en takje tijm en meng de groenten onder de chorizo. Verwarm nog 5 min.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kabeljauw 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de groenten op de borden met daarop een stuk gebakken kabeljauw. Bestrooi met de peterselie. Serveer met gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de witte bonen 12 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Doe de bonen in een kookpot en zet net onder water. Breng aan de kook en laat 1 u. 15 min. garen op een zacht vuurtje. Giet af.
-
Laat de kabeljauwfilets ontdooien en dep droog.
-
Snij de ui, het knoflook en de wortel fijn en de chorizo in fijne reepjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de wortel en de gekookte witte bonen toe en zet net onder water.
-
Kruid met laurier, tijm, peper en zout. Laat 40 min. zachtjes garen. Voeg eventueel water toe.
-
Bak intussen de chorizoreepjes 2 min. in een pan met antiaanbaklaag. Giet het vrijgekomen vet weg. Overgiet de chorizo met de room. Laat een 5-tal min. inkoken. Kruid met peper.
-
Laat de groenten uitlekken, verwijder het laurierblad en takje tijm en meng de groenten onder de chorizo. Verwarm nog 5 min.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kabeljauw 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de groenten op de borden met daarop een stuk gebakken kabeljauw. Bestrooi met de peterselie. Serveer met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley - Chili