Kabeljauw met witte bonen
Kabeljauw met witte bonen

Kabeljauw met witte bonen

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 59 g
Eiwit 62.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de witte bonen 12 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.

  3. Doe de bonen in een kookpot en zet net onder water. Breng aan de kook en laat 1 u. 15 min. garen op een zacht vuurtje. Giet af.

  4. Laat de kabeljauwfilets ontdooien en dep droog.

  5. Snij de ui, het knoflook en de wortel fijn en de chorizo in fijne reepjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de wortel en de gekookte witte bonen toe en zet net onder water.

  9. Kruid met laurier, tijm, peper en zout. Laat 40 min. zachtjes garen. Voeg eventueel water toe.

  10. Bak intussen de chorizoreepjes 2 min. in een pan met antiaanbaklaag. Giet het vrijgekomen vet weg. Overgiet de chorizo met de room. Laat een 5-tal min. inkoken. Kruid met peper.

  11. Laat de groenten uitlekken, verwijder het laurierblad en takje tijm en meng de groenten onder de chorizo. Verwarm nog 5 min.

  12. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kabeljauw 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Schik de groenten op de borden met daarop een stuk gebakken kabeljauw. Bestrooi met de peterselie. Serveer met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de witte bonen 12 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.

  3. Doe de bonen in een kookpot en zet net onder water. Breng aan de kook en laat 1 u. 15 min. garen op een zacht vuurtje. Giet af.

  4. Laat de kabeljauwfilets ontdooien en dep droog.

  5. Snij de ui, het knoflook en de wortel fijn en de chorizo in fijne reepjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de wortel en de gekookte witte bonen toe en zet net onder water.

  9. Kruid met laurier, tijm, peper en zout. Laat 40 min. zachtjes garen. Voeg eventueel water toe.

  10. Bak intussen de chorizoreepjes 2 min. in een pan met antiaanbaklaag. Giet het vrijgekomen vet weg. Overgiet de chorizo met de room. Laat een 5-tal min. inkoken. Kruid met peper.

  11. Laat de groenten uitlekken, verwijder het laurierblad en takje tijm en meng de groenten onder de chorizo. Verwarm nog 5 min.

  12. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kabeljauw 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Schik de groenten op de borden met daarop een stuk gebakken kabeljauw. Bestrooi met de peterselie. Serveer met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 59 g
Eiwit 62.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal