Kabeljauw Royal en quinoasalade met gebakken appel en selder
Kabeljauw Royal en quinoasalade met gebakken appel en selder

Kabeljauw Royal en quinoasalade met gebakken appel en selder

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Energie 2284 kj
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 49.5 g
Suiker 11.6 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 38.1 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Verwijder intussen de harde draden van de selder en snij samen met de ongeschilde appelen in blokjes van max. 1 cm.

  4. Verhit 1 el olijfolie en stoof de appel- en selderblokjes ± 5 min. licht krokant. Kruid met peper en kruidenzout.

  5. Meng 3 el olijfolie samen met de appelazijn en de mosterd. Kruid met peper en kruidenzout en meng samen met de veldsla en de selder- en appelblokjes onder de quinoa.

  6. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauw 5 à 8 min aan elke kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Kruid met peper en kruidenzout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Verwijder intussen de harde draden van de selder en snij samen met de ongeschilde appelen in blokjes van max. 1 cm.

  4. Verhit 1 el olijfolie en stoof de appel- en selderblokjes ± 5 min. licht krokant. Kruid met peper en kruidenzout.

  5. Meng 3 el olijfolie samen met de appelazijn en de mosterd. Kruid met peper en kruidenzout en meng samen met de veldsla en de selder- en appelblokjes onder de quinoa.

  6. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauw 5 à 8 min aan elke kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Kruid met peper en kruidenzout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Energie 2284 kj
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 49.5 g
Suiker 11.6 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 38.1 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Villelongue Chardonnay A.O.P. Limoux Bier Curtius Blond bier

Bekijk het recept digitaal