Kabeljauw uit de pan met spekjes en broccolipuree
Kabeljauw uit de pan met spekjes en broccolipuree

Kabeljauw uit de pan met spekjes en broccolipuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 34.8 g
Suiker 5.1 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 55.5 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Snij de vis in 4 gelijke stukken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen samen met het knoflook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  7. Doe er de laatste 8 minuten de diepgevroren broccoli bij.

  8. Smelt intussen de boter in een pan en bak de vis aan elke kant ± 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg in het midden van de baktijd de sjalotten en de spekreepjes toe.

  10. Giet de aardappelen en de broccoli af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Snij de vis in 4 gelijke stukken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen samen met het knoflook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  7. Doe er de laatste 8 minuten de diepgevroren broccoli bij.

  8. Smelt intussen de boter in een pan en bak de vis aan elke kant ± 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg in het midden van de baktijd de sjalotten en de spekreepjes toe.

  10. Giet de aardappelen en de broccoli af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 34.8 g
Suiker 5.1 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 55.5 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Blond abdijbier Wijn Les Trois Colonnes A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal