Kabeljauwburger en krieltjessalade met boontjes en gebakken uiringen
Kabeljauwburger en krieltjessalade met boontjes en gebakken uiringen

Kabeljauwburger en krieltjessalade met boontjes en gebakken uiringen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Energie 2464 kj
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 5.8 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 20.4 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de uiteinden van de boontjes.

  4. Meng de Provençaalse marinade onder de krieltjes en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Verdeel de diepgevroren uiringen over een bakplaat en zet de laatste 10 à 12 min. mee in de oven. Keer regelmatig om.

  5. Kook intussen de boontjes 7 à 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauwburgers 4 à 5 min. aan elke kant.

  7. Snij intussen de tomaten in partjes.

  8. Meng de tomaten en de krieltjes onder de boontjes en kruid met peper en zout. Werk af met de uiringen. Serveer met de kabeljauwburgers.

Tip
Variant

Vervang de kabeljauwburgers door Alaska-pollakfilets.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de uiteinden van de boontjes.

  4. Meng de Provençaalse marinade onder de krieltjes en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Verdeel de diepgevroren uiringen over een bakplaat en zet de laatste 10 à 12 min. mee in de oven. Keer regelmatig om.

  5. Kook intussen de boontjes 7 à 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauwburgers 4 à 5 min. aan elke kant.

  7. Snij intussen de tomaten in partjes.

  8. Meng de tomaten en de krieltjes onder de boontjes en kruid met peper en zout. Werk af met de uiringen. Serveer met de kabeljauwburgers.

Tip
Variant

Vervang de kabeljauwburgers door Alaska-pollakfilets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Energie 2464 kj
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 5.8 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 20.4 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d’Oc Bier Troubadour Blond Blond bier

Bekijk het recept digitaal