Kabeljauwburger met tagliatelle en tomatensaus met broccoli
Kabeljauwburger met tagliatelle en tomatensaus met broccoli

Kabeljauwburger met tagliatelle en tomatensaus met broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 838 kcal
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 115.1 g
Suiker 8.6 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 37.5 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ui in fijne ringen en het knoflook in fijne plakjes.

  4. Snij de broccoli's in roosjes. Schil de stelen en snij in gelijke staafjes.

  5. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Laat het bouillonblokje oplossen in 2,5 dl heet water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de broccoli ± 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 à 4 min. de tagliatelle toe aan de kookpot. Giet af.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de uiringen, het knoflook en het pepertje ± 2 min. Besprenkel met de rodewijnazijn en laat inkoken.

  10. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  11. Overgiet met de kippenbouillon en roer er de tomatenpuree onder. Breng opnieuw aan de kook zodat de saus lichtjes bindt. Voeg de pasta en de broccoli toe.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta met tomatensaus en broccoli over de borden en serveer met een kabeljauwburger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ui in fijne ringen en het knoflook in fijne plakjes.

  4. Snij de broccoli's in roosjes. Schil de stelen en snij in gelijke staafjes.

  5. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Laat het bouillonblokje oplossen in 2,5 dl heet water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de broccoli ± 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 à 4 min. de tagliatelle toe aan de kookpot. Giet af.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de uiringen, het knoflook en het pepertje ± 2 min. Besprenkel met de rodewijnazijn en laat inkoken.

  10. Bestrooi met de bloem en roer goed.

  11. Overgiet met de kippenbouillon en roer er de tomatenpuree onder. Breng opnieuw aan de kook zodat de saus lichtjes bindt. Voeg de pasta en de broccoli toe.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta met tomatensaus en broccoli over de borden en serveer met een kabeljauwburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 838 kcal
Vet 22.3 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 115.1 g
Suiker 8.6 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 37.5 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie 'Les Lauriers'

Bekijk het recept digitaal