Kabeljauwburgers met komkommer en kruidenolie
Kabeljauwburgers met komkommer en kruidenolie

Kabeljauwburgers met komkommer en kruidenolie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 44.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 18.9 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het knoflook en het bieslook fijn en meng samen met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de halve ongeschilde komkommer en de tomaat in fijne schijfjes.

  5. Schil de halve citroen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje. Snij de citroen daarna in 4 gelijke schijfjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de hamburgerbroodjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  10. Schik de kabeljauwburgers op de hamburgerbroodjes en besprenkel met de kruidenolie.

  11. Verdeel de schijfjes komkommer, tomaat en citroen over de burgers. Werk af met de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het knoflook en het bieslook fijn en meng samen met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de halve ongeschilde komkommer en de tomaat in fijne schijfjes.

  5. Schil de halve citroen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje. Snij de citroen daarna in 4 gelijke schijfjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de hamburgerbroodjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  10. Schik de kabeljauwburgers op de hamburgerbroodjes en besprenkel met de kruidenolie.

  11. Verdeel de schijfjes komkommer, tomaat en citroen over de burgers. Werk af met de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 44.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 18.9 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal