Kabeljauwfilet met aardappelen en prei in kerrieroom
Kabeljauwfilet met aardappelen en prei in kerrieroom

Kabeljauwfilet met aardappelen en prei in kerrieroom

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 13.5 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 11.1 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 36.3 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het preiwit in de lengte in 2. Snij vervolgens in fijne halvemaantjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in stukken.

  4. Bereiding:
  5. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 2 min. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 6 min. verder stoven.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de vis met peper en zout en haal door de bloem. Schud er de overtollige bloem af en bak 3 à 4 min. aan elke kant.

  8. Giet de room over de prei en laat nog 2 min. doorwarmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het preiwit in de lengte in 2. Snij vervolgens in fijne halvemaantjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in stukken.

  4. Bereiding:
  5. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 2 min. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 6 min. verder stoven.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de vis met peper en zout en haal door de bloem. Schud er de overtollige bloem af en bak 3 à 4 min. aan elke kant.

  8. Giet de room over de prei en laat nog 2 min. doorwarmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 13.5 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 11.1 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 36.3 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal