Kabeljauwfilet met gebakken asperges
Kabeljauwfilet met gebakken asperges

Kabeljauwfilet met gebakken asperges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 212 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 11.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de asperges in drie.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Snij de kabeljauwfilets in 4 porties.

  5. Bereiding:
  6. Leg de diepgevroren kabeljauwfilets op een ovenplaat. Verdeel er de olijfolie over en kruid naar smaak met peper en selderijzout. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpan en bak de asperges 5 min.

  8. Voeg de porto en de roze bessen toe en kruid met peper en selderijzout. Laat 2 min. pruttelen. Voeg de zure room toe en laat nog even opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de gebakken asperges over de borden, leg er de kabeljauwfilets op en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  11. Dien op met kroketjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de asperges in drie.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Snij de kabeljauwfilets in 4 porties.

  5. Bereiding:
  6. Leg de diepgevroren kabeljauwfilets op een ovenplaat. Verdeel er de olijfolie over en kruid naar smaak met peper en selderijzout. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een kookpan en bak de asperges 5 min.

  8. Voeg de porto en de roze bessen toe en kruid met peper en selderijzout. Laat 2 min. pruttelen. Voeg de zure room toe en laat nog even opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de gebakken asperges over de borden, leg er de kabeljauwfilets op en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  11. Dien op met kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 212 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 11.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Lauzes Chardonnay Vin de Pays d'Oc Wijn Tio Pepe Palomino Fino Muy Sec Spanje Wijn Uitstekende sherry van het finotype. Bezit een bleekgele kleur, een fijn boeket (amandelen) en een strakdroge, delicate smaak. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal