- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauwfilet met risotto van venkel en courgette
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Bewaar het groen van de venkel voor de afwerking. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest in fijne reepjes.
-
Snij de courgette in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui en het knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet er 1 pollepel visbouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de venkel en de courgette beetgaar.
-
Meng de gebakken courgette en venkel, de parmezaan, de helft van de peterselie en 1 eetl. boter onder de risottorijst. Neem van het vuur en laat even rusten.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauwfilets 2 à 3 min. aan 1 kant. Draai om en voeg de rest van de peterselie toe. Bak nog 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto en de kabeljauwfilets over de borden en werk af met wat venkelgroen.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Snij 65 g venkel, 65 g courgette en 30 g kabeljauwfilet in stukjes en kook samen met 30 g risottorijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Bewaar het groen van de venkel voor de afwerking. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest in fijne reepjes.
-
Snij de courgette in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui en het knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet er 1 pollepel visbouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de venkel en de courgette beetgaar.
-
Meng de gebakken courgette en venkel, de parmezaan, de helft van de peterselie en 1 eetl. boter onder de risottorijst. Neem van het vuur en laat even rusten.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauwfilets 2 à 3 min. aan 1 kant. Draai om en voeg de rest van de peterselie toe. Bak nog 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto en de kabeljauwfilets over de borden en werk af met wat venkelgroen.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Snij 65 g venkel, 65 g courgette en 30 g kabeljauwfilet in stukjes en kook samen met 30 g risottorijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië