Kabeljauwhaasje en linguine met groenteblokjes in kerrieroom
Kabeljauwhaasje en linguine met groenteblokjes in kerrieroom

Kabeljauwhaasje en linguine met groenteblokjes in kerrieroom

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 12.4 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 82.6 g
Suiker 11.4 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 45.3 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de platte peterselie grof.

  4. Snij de prei, de witte selder en de ongeschilde courgette in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de champignons in 2 of 4.

  6. Bereiding:
  7. Breng 3 dl water aan de kook in een kookpot en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Zet het vuur af en laat de stukken kabeljauw 10 min. garen in de hete bouillon.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de groentjes 5 à 10 min. beetgaar. Kruid met peper en zout.

  9. Haal de vis uit de kookpot met een schuimspaan en hou warm. Breng de rest van het vocht aan de kook samen met het kerriepoeder. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  10. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de groentjes en de saus.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de linguine met groentjes over de borden, schep er een stukje kabeljauw op en bestrooi met de platte peterselie.

Tip

Veggie-liefhebbers kunnen de vis vervangen door tofoereepjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de platte peterselie grof.

  4. Snij de prei, de witte selder en de ongeschilde courgette in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de champignons in 2 of 4.

  6. Bereiding:
  7. Breng 3 dl water aan de kook in een kookpot en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Zet het vuur af en laat de stukken kabeljauw 10 min. garen in de hete bouillon.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de groentjes 5 à 10 min. beetgaar. Kruid met peper en zout.

  9. Haal de vis uit de kookpot met een schuimspaan en hou warm. Breng de rest van het vocht aan de kook samen met het kerriepoeder. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  10. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de groentjes en de saus.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de linguine met groentjes over de borden, schep er een stukje kabeljauw op en bestrooi met de platte peterselie.

Tip

Veggie-liefhebbers kunnen de vis vervangen door tofoereepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 12.4 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 82.6 g
Suiker 11.4 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 45.3 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Carlsberg Pils Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal