Kabeljauwhaasje met groenekoolstoemp
Kabeljauwhaasje met groenekoolstoemp

Kabeljauwhaasje met groenekoolstoemp

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 32.6 g
Eiwit 35.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de harde kern van de groenekool en daarna de dikke nerf in het midden van de grootste bladeren. Snipper de rest fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  5. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  6. Rits de takjes van de rozemarijn en hak fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalotten glazig.

  9. Voeg de fijngesnipperde groenekool, de aardappelblokjes, de rozemarijn en een bodempje water toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 25 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  10. Kruid de kabeljauwhaasjes aan beide kanten met zwarte peper en zout en wentel ze daarna in de bloem. Schud de overtollige bloem af.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de vis 2 à 3 min. mooi goudbruin aan beide kanten.

  12. Pureer de aardappelen en de groenekool en voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid eventueel met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de harde kern van de groenekool en daarna de dikke nerf in het midden van de grootste bladeren. Snipper de rest fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  5. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  6. Rits de takjes van de rozemarijn en hak fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalotten glazig.

  9. Voeg de fijngesnipperde groenekool, de aardappelblokjes, de rozemarijn en een bodempje water toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 25 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  10. Kruid de kabeljauwhaasjes aan beide kanten met zwarte peper en zout en wentel ze daarna in de bloem. Schud de overtollige bloem af.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de vis 2 à 3 min. mooi goudbruin aan beide kanten.

  12. Pureer de aardappelen en de groenekool en voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid eventueel met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 32.6 g
Eiwit 35.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maes Radler Pilsbier met citroen Wijn Chablis A.O.P. ' La Jouchère ' Michel Laroche

Bekijk het recept digitaal