Kabeljauwpakketjes met mosterdpuree en gekaramelliseerd witloof
Kabeljauwpakketjes met mosterdpuree en gekaramelliseerd witloof

Kabeljauwpakketjes met mosterdpuree en gekaramelliseerd witloof

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 9.7 g
Vezel 6 g
Eiwit 39.7 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes volledig ontdooien en dep droog. Snij in 2 en wikkel elk stuk in een sneetje gerookt spek.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snipper 1 stronkje fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de halve witloofstronken 12 min. goudbruin. Besprenkel na 5 min. met de honing en kruid met peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauwpakketjes aan alle kanten goudbruin. Laat daarna nog 5 min. bakken.

  10. Plet de aardappelen tot een puree en meng er de melk, het ei, het fijngesnipperde witloof, de mosterd en nootmuskaat onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes volledig ontdooien en dep droog. Snij in 2 en wikkel elk stuk in een sneetje gerookt spek.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snipper 1 stronkje fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de halve witloofstronken 12 min. goudbruin. Besprenkel na 5 min. met de honing en kruid met peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauwpakketjes aan alle kanten goudbruin. Laat daarna nog 5 min. bakken.

  10. Plet de aardappelen tot een puree en meng er de melk, het ei, het fijngesnipperde witloof, de mosterd en nootmuskaat onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 9.7 g
Vezel 6 g
Eiwit 39.7 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal