Kalfsblanquette met aardpeer
Kalfsblanquette met aardpeer

Kalfsblanquette met aardpeer

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 8.6 g
Koolhydraat 37.6 g
Eiwit 54 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snipper de helft van de koriander fijn en hou de rest apart voor de afwerking.

  4. Pel het teentje knoflook en plet fijn.

  5. Schil de aardperen en leg ze in een kom water met 1 dl azijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees samen met de ui en het knoflook kort aan. Kruid met het gemberpoeder, de saffraan, de peper en het zout. Roer alles goed door elkaar en laat ± 5 min. bakken.

  8. Vul aan met water tot het vlees onderstaat. Dek af en laat 45 min. sudderen.

  9. Voeg op het einde van de suddertijd de fijngesnipperde koriander toe.

  10. Giet de aardperen af en voeg toe aan het vlees. Meng alles goed onder elkaar en voeg eventueel wat water toe.

  11. Dek af en laat ± 15 min. sudderen tot de aardperen gaar zijn en de saus lichtgebonden is.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de bereiding over een serveerschaal en werk af met de rest van de koriander. Geef er brood bij.

Tip

U kan dit recept ook met lamsvlees klaarmaken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snipper de helft van de koriander fijn en hou de rest apart voor de afwerking.

  4. Pel het teentje knoflook en plet fijn.

  5. Schil de aardperen en leg ze in een kom water met 1 dl azijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees samen met de ui en het knoflook kort aan. Kruid met het gemberpoeder, de saffraan, de peper en het zout. Roer alles goed door elkaar en laat ± 5 min. bakken.

  8. Vul aan met water tot het vlees onderstaat. Dek af en laat 45 min. sudderen.

  9. Voeg op het einde van de suddertijd de fijngesnipperde koriander toe.

  10. Giet de aardperen af en voeg toe aan het vlees. Meng alles goed onder elkaar en voeg eventueel wat water toe.

  11. Dek af en laat ± 15 min. sudderen tot de aardperen gaar zijn en de saus lichtgebonden is.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de bereiding over een serveerschaal en werk af met de rest van de koriander. Geef er brood bij.

Tip

U kan dit recept ook met lamsvlees klaarmaken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 8.6 g
Koolhydraat 37.6 g
Eiwit 54 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Aigle Noir Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal