Kalfsblanquette met zoete aardappel en schorseneren
Kalfsblanquette met zoete aardappel en schorseneren

Kalfsblanquette met zoete aardappel en schorseneren

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 61.3 g
Eiwit 63.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke staafjes.

  4. Snij de selder in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de ui in 2 en daarna in halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de kalfsblanquette aan 3/4 kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de zoete aardappelen, de selder, de ui en de diepgevroren schorseneren toe. Bak 2 à 3 min.

  9. Bestrooi met de bloem en roer alles goed onder elkaar. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij tot alles onderstaat.

  10. Laat 50 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Wrijf ondertussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2. Voeg toe aan de kookpot en laat ± 20 min. verder garen.

  12. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eigeel los en meng onder de room. Neem de kookpot van het vuur en roer er de room onder.

  13. Kruid eventueel met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke staafjes.

  4. Snij de selder in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de ui in 2 en daarna in halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de kalfsblanquette aan 3/4 kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de zoete aardappelen, de selder, de ui en de diepgevroren schorseneren toe. Bak 2 à 3 min.

  9. Bestrooi met de bloem en roer alles goed onder elkaar. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij tot alles onderstaat.

  10. Laat 50 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Wrijf ondertussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2. Voeg toe aan de kookpot en laat ± 20 min. verder garen.

  12. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eigeel los en meng onder de room. Neem de kookpot van het vuur en roer er de room onder.

  13. Kruid eventueel met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 61.3 g
Eiwit 63.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal