- Bewaar

- Bewaar
Kalfsblanquette met zoete aardappel en schorseneren
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke staafjes.
-
Snij de selder in blokjes van 1 cm.
-
Snij de ui in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de kalfsblanquette aan 3/4 kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de zoete aardappelen, de selder, de ui en de diepgevroren schorseneren toe. Bak 2 à 3 min.
-
Bestrooi met de bloem en roer alles goed onder elkaar. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij tot alles onderstaat.
-
Laat 50 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Wrijf ondertussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2. Voeg toe aan de kookpot en laat ± 20 min. verder garen.
-
Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eigeel los en meng onder de room. Neem de kookpot van het vuur en roer er de room onder.
-
Kruid eventueel met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke staafjes.
-
Snij de selder in blokjes van 1 cm.
-
Snij de ui in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de kalfsblanquette aan 3/4 kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de zoete aardappelen, de selder, de ui en de diepgevroren schorseneren toe. Bak 2 à 3 min.
-
Bestrooi met de bloem en roer alles goed onder elkaar. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij tot alles onderstaat.
-
Laat 50 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Wrijf ondertussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2. Voeg toe aan de kookpot en laat ± 20 min. verder garen.
-
Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eigeel los en meng onder de room. Neem de kookpot van het vuur en roer er de room onder.
-
Kruid eventueel met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot