Kalfsburger met pastagratin
Kalfsburger met pastagratin

Kalfsburger met pastagratin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 930 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 89.1 g
Eiwit 47.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  3. Bereiding:
  4. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren prei 10 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  5. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  6. Bestrooi de gestoofde prei met de bloem en roer goed.

  7. Voeg de Italiaanse garnituur, de tomatenblokjes en 4 dl water toe en meng goed. Kruid met de oregano en peper.

  8. Meng de saus onder de pasta. Doe in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte mozzarella.

  9. Zet 5 min. onder de hete ovengrill tot de kaas een mooi korstje krijgt.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kalfsburgers ± 4 min. aan elke kant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  3. Bereiding:
  4. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren prei 10 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  5. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  6. Bestrooi de gestoofde prei met de bloem en roer goed.

  7. Voeg de Italiaanse garnituur, de tomatenblokjes en 4 dl water toe en meng goed. Kruid met de oregano en peper.

  8. Meng de saus onder de pasta. Doe in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte mozzarella.

  9. Zet 5 min. onder de hete ovengrill tot de kaas een mooi korstje krijgt.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kalfsburgers ± 4 min. aan elke kant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 930 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 89.1 g
Eiwit 47.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Monferrato D.O.C. Dolcetto Castello del Poggio Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal