Kalfsescalope met krieltjes en snijbonen
Kalfsescalope met krieltjes en snijbonen

Kalfsescalope met krieltjes en snijbonen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 21 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 30.6 g
Suiker 5.4 g
Vezel 10 g
Eiwit 40.3 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de snijbonen in schuine stukken van 2 cm.

  5. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de snijbonen 3 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Doe er de krielaardappelen en de paprikareepjes bij en roerbak 10 min. Voeg de laatste 2 min. de snijbonen toe.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met de tijm, de oregano, peper en zout. Voeg bij het omdraaien van de escalopes de boter toe. Haal uit de pan en schraap de braadresten los.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de aardappelen over de borden en serveer er een kalfsescalope bij. Lepel er wat braadvocht over en bestrooi met de pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de snijbonen in schuine stukken van 2 cm.

  5. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de snijbonen 3 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Doe er de krielaardappelen en de paprikareepjes bij en roerbak 10 min. Voeg de laatste 2 min. de snijbonen toe.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met de tijm, de oregano, peper en zout. Voeg bij het omdraaien van de escalopes de boter toe. Haal uit de pan en schraap de braadresten los.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de aardappelen over de borden en serveer er een kalfsescalope bij. Lepel er wat braadvocht over en bestrooi met de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 21 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 30.6 g
Suiker 5.4 g
Vezel 10 g
Eiwit 40.3 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal