Kalfskotelet met tagliatelle in pastinaak-tomatensaus
Kalfskotelet met tagliatelle in pastinaak-tomatensaus

Kalfskotelet met tagliatelle in pastinaak-tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 781 kcal
Vet 20.1 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 91.7 g
Suiker 15.2 g
Vezel 10 g
Eiwit 53.5 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergine in de lengte in plakken. Snij in repen van 1 cm en daarna in blokjes van 1 cm.

  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en stoof de aubergine 5 min.

  8. Voeg de pastinaak toe en stoof nog 2 min. Overgiet met de passata en breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kruid met de rozemarijn, de oregano, de tijm, zwarte peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen.

  9. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de kalfskoteletten aan beide kanten goudbruin. Laat nog 5 min. verder bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Meng de tagliatelle onder de tomatensaus en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de gebakken kalfskoteletten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g pastinaak en snij samen met 50 g aubergine in blokjes. Snij 30 g kalfskotelet in stukjes. 2 Kook de pastinaak 15 min. in ongezouten water. Voeg na 5 min. 30 g tagliatelle in stukjes en de aubergine toe. Voeg na 10 min. de kotelet toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergine in de lengte in plakken. Snij in repen van 1 cm en daarna in blokjes van 1 cm.

  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en stoof de aubergine 5 min.

  8. Voeg de pastinaak toe en stoof nog 2 min. Overgiet met de passata en breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kruid met de rozemarijn, de oregano, de tijm, zwarte peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen.

  9. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de kalfskoteletten aan beide kanten goudbruin. Laat nog 5 min. verder bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Meng de tagliatelle onder de tomatensaus en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de gebakken kalfskoteletten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g pastinaak en snij samen met 50 g aubergine in blokjes. Snij 30 g kalfskotelet in stukjes. 2 Kook de pastinaak 15 min. in ongezouten water. Voeg na 5 min. 30 g tagliatelle in stukjes en de aubergine toe. Voeg na 10 min. de kotelet toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 781 kcal
Vet 20.1 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 91.7 g
Suiker 15.2 g
Vezel 10 g
Eiwit 53.5 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoletto Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal