Kalfsmedaillon en tagliatelle met ratatouille van lentegroenten
Kalfsmedaillon en tagliatelle met ratatouille van lentegroenten

Kalfsmedaillon en tagliatelle met ratatouille van lentegroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 862 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 105.5 g
Suiker 22.5 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 59 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. rust)

  3. Snij de aubergine in blokjes van ± 1 cm en bestrooi met zout. Laat minstens 30 min. uitlekken.

  4. Snij intussen de courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de rode uien in fijne repen.

  6. Pers of snipper het knoflook fijn.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes van ± 3 cm lang.

  8. Rasp de pecorino.

  9. Spoel de aubergines grondig af en duw er het vocht uit.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Stoof de rode uien en het knoflook glazig. Voeg de aubergine toe en laat 3 à 4 min. al roerend meestoven. Voeg de paprikareepjes en de courgette toe en laat nog 2 min. al roerend stoven.

  12. Doe er de tomatenstukjes en de takjes rozemarijn en tijm bij. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  13. Voeg de kerstomaten en de balsamicoazijn toe. Dek af en laat nog 5 à 8 min. sudderen.

  14. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kalfsmedaillons ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes.

  16. Afwerking:
  17. Overgiet de tagliatelle met wat ratatouille en sneetjes kalfsmedaillon. Werk af met verse oregano en geraspte pecorino.

Tip

Maak de ratatouille een dag vooraf, dan kunnen de smaken goed intrekken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. rust)

  3. Snij de aubergine in blokjes van ± 1 cm en bestrooi met zout. Laat minstens 30 min. uitlekken.

  4. Snij intussen de courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de rode uien in fijne repen.

  6. Pers of snipper het knoflook fijn.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes van ± 3 cm lang.

  8. Rasp de pecorino.

  9. Spoel de aubergines grondig af en duw er het vocht uit.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Stoof de rode uien en het knoflook glazig. Voeg de aubergine toe en laat 3 à 4 min. al roerend meestoven. Voeg de paprikareepjes en de courgette toe en laat nog 2 min. al roerend stoven.

  12. Doe er de tomatenstukjes en de takjes rozemarijn en tijm bij. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  13. Voeg de kerstomaten en de balsamicoazijn toe. Dek af en laat nog 5 à 8 min. sudderen.

  14. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kalfsmedaillons ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes.

  16. Afwerking:
  17. Overgiet de tagliatelle met wat ratatouille en sneetjes kalfsmedaillon. Werk af met verse oregano en geraspte pecorino.

Tip

Maak de ratatouille een dag vooraf, dan kunnen de smaken goed intrekken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 862 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 105.5 g
Suiker 22.5 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 59 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Vignerons Laudun-Chusclan 'Bastion du Colombier' A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal