Kalfsnavarin
Kalfsnavarin

Kalfsnavarin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 46.6 g
Eiwit 62.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de uien en 2 wortelen in schijven van 1/2 cm dik.

  5. Snij de rest van de wortelen in grove stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de boter en de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem. Bak de kalfsblanquette 3 à 4 min. voor 3/4 goudbruin (niet alle kanten moeten een goudbruin korstje hebben).

  9. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg de schijven ui en wortel en het knoflook toe en laat 5 min. mee bakken.

  10. Giet er de bouillon bij en roer alles goed onder elkaar. Kruid met de saffraandraadjes, de oregano, peper en zout. Laat 1 u. afgedekt sudderen.

  11. Pel ondertussen de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en ontpit ze.

  12. Schil de krielaardappelen en kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Voeg de krielaardappelen en de rest van de wortelen toe en laat nog 15 à 20 min. verder garen.

  14. Kook de peultjes 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  15. Meng de tomatenblokjes en de peultjes onder de kalfsnavarin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de uien en 2 wortelen in schijven van 1/2 cm dik.

  5. Snij de rest van de wortelen in grove stukken.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de boter en de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem. Bak de kalfsblanquette 3 à 4 min. voor 3/4 goudbruin (niet alle kanten moeten een goudbruin korstje hebben).

  9. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg de schijven ui en wortel en het knoflook toe en laat 5 min. mee bakken.

  10. Giet er de bouillon bij en roer alles goed onder elkaar. Kruid met de saffraandraadjes, de oregano, peper en zout. Laat 1 u. afgedekt sudderen.

  11. Pel ondertussen de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en ontpit ze.

  12. Schil de krielaardappelen en kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Voeg de krielaardappelen en de rest van de wortelen toe en laat nog 15 à 20 min. verder garen.

  14. Kook de peultjes 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  15. Meng de tomatenblokjes en de peultjes onder de kalfsnavarin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 46.6 g
Eiwit 62.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal