Kalfsreepjes met broccoli en waterkerspesto
Kalfsreepjes met broccoli en waterkerspesto

Kalfsreepjes met broccoli en waterkerspesto

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vet 28.3 g
Koolhydraat 59.4 g
Eiwit 42.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het kalfsvlees in dunne reepjes.

  4. Laat diepvriesbroccoli oppervlakkig ontdooien. Snij in kleine roosjes en dep goed droog.

  5. Snij de courgette in fijne staafjes (vooraf schillen is niet nodig).

  6. Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.

  7. Versnipper de basilicumblaadjes.

  8. Snipper de waterkers fijn in een hoge mengbeker en mix met de staafmixer samen met de pijnboompitten, de parmezaan, het paprikapoeder, peper, zout en 3 eetl. olijfolie tot een smeuïge pasta.

  9. Snij de citroen in partjes.

  10. Snij de ansjovis in stukjes.

  11. Bereiding:
  12. Kook de risone gaar in een ruime pan lichtgezouten water gedurende 13 min. Giet af, laat uitlekken en meng er de helft van de waterkerspesto onder.

  13. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de fijngesnipperde sjalotten en knoflook gedurende 1 min. al roerend.

  14. Voeg de broccoliroosjes en de courgettestaafjes toe en laat 2 min. al roerend bakken. Giet er de groentebouillon bij en laat nog 5 min. bakken.

  15. Voeg de reepjes kalfsvlees en de stukjes ansjovis toe. Bak 1 à 2 min. en bind indien nodig met wat instantsausbinder.

  16. Afwerking:
  17. Strooi er wat versnipperde basilicumblaadjes over, versier met een partje citroen en dien op met de risone. Geef er de rest van de waterkerspesto apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het kalfsvlees in dunne reepjes.

  4. Laat diepvriesbroccoli oppervlakkig ontdooien. Snij in kleine roosjes en dep goed droog.

  5. Snij de courgette in fijne staafjes (vooraf schillen is niet nodig).

  6. Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.

  7. Versnipper de basilicumblaadjes.

  8. Snipper de waterkers fijn in een hoge mengbeker en mix met de staafmixer samen met de pijnboompitten, de parmezaan, het paprikapoeder, peper, zout en 3 eetl. olijfolie tot een smeuïge pasta.

  9. Snij de citroen in partjes.

  10. Snij de ansjovis in stukjes.

  11. Bereiding:
  12. Kook de risone gaar in een ruime pan lichtgezouten water gedurende 13 min. Giet af, laat uitlekken en meng er de helft van de waterkerspesto onder.

  13. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de fijngesnipperde sjalotten en knoflook gedurende 1 min. al roerend.

  14. Voeg de broccoliroosjes en de courgettestaafjes toe en laat 2 min. al roerend bakken. Giet er de groentebouillon bij en laat nog 5 min. bakken.

  15. Voeg de reepjes kalfsvlees en de stukjes ansjovis toe. Bak 1 à 2 min. en bind indien nodig met wat instantsausbinder.

  16. Afwerking:
  17. Strooi er wat versnipperde basilicumblaadjes over, versier met een partje citroen en dien op met de risone. Geef er de rest van de waterkerspesto apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vet 28.3 g
Koolhydraat 59.4 g
Eiwit 42.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Lafleur A.C. Cahors Wijn Crozes-Hermitage A.C.

Bekijk het recept digitaal