- Bewaar

- Bewaar
Kalfssaltimbocca met snijboontjes en krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Kruid de kalfsescalopes aan elke kant met zwarte peper en zout. Leg er telkens 1 sneetje parmaham en 1 blaadje salie op. Zet vast met een cocktailprikker.
-
Snij de snijbonen in schuine stukken van ± 2 cm.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 2 cm.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg 6 min. voor het einde van de gaartijd de snijbonen toe. Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes enkele minuten op de onbedekte kant.
-
Draai om en bak nog 2 min. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de krieltjes en de snijboontjes enkele min. Voeg de blokjes tomaat toe en bak nog 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet intussen het vet uit de pan van het vlees en voeg de witte wijn toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, voeg de boter toe en laat smelten op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Leg de kalfslapjes op de borden en lepel er wat saus over. Serveer met het krieltjespannetje met snijbonen en tomaat.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Kruid de kalfsescalopes aan elke kant met zwarte peper en zout. Leg er telkens 1 sneetje parmaham en 1 blaadje salie op. Zet vast met een cocktailprikker.
-
Snij de snijbonen in schuine stukken van ± 2 cm.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 2 cm.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg 6 min. voor het einde van de gaartijd de snijbonen toe. Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes enkele minuten op de onbedekte kant.
-
Draai om en bak nog 2 min. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de krieltjes en de snijboontjes enkele min. Voeg de blokjes tomaat toe en bak nog 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet intussen het vet uit de pan van het vlees en voeg de witte wijn toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, voeg de boter toe en laat smelten op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Leg de kalfslapjes op de borden en lepel er wat saus over. Serveer met het krieltjespannetje met snijbonen en tomaat.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië