Kalfssaltimbocca met snijboontjes en krieltjes
Kalfssaltimbocca met snijboontjes en krieltjes

Kalfssaltimbocca met snijboontjes en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 33.5 g
Suiker 2.3 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 63.7 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kruid de kalfsescalopes aan elke kant met zwarte peper en zout. Leg er telkens 1 sneetje parmaham en 1 blaadje salie op. Zet vast met een cocktailprikker.

  4. Snij de snijbonen in schuine stukken van ± 2 cm.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg 6 min. voor het einde van de gaartijd de snijbonen toe. Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes enkele minuten op de onbedekte kant.

  10. Draai om en bak nog 2 min. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de krieltjes en de snijboontjes enkele min. Voeg de blokjes tomaat toe en bak nog 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Giet intussen het vet uit de pan van het vlees en voeg de witte wijn toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, voeg de boter toe en laat smelten op een zacht vuur.

  13. Afwerking:
  14. Leg de kalfslapjes op de borden en lepel er wat saus over. Serveer met het krieltjespannetje met snijbonen en tomaat.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kruid de kalfsescalopes aan elke kant met zwarte peper en zout. Leg er telkens 1 sneetje parmaham en 1 blaadje salie op. Zet vast met een cocktailprikker.

  4. Snij de snijbonen in schuine stukken van ± 2 cm.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg 6 min. voor het einde van de gaartijd de snijbonen toe. Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes enkele minuten op de onbedekte kant.

  10. Draai om en bak nog 2 min. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de krieltjes en de snijboontjes enkele min. Voeg de blokjes tomaat toe en bak nog 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Giet intussen het vet uit de pan van het vlees en voeg de witte wijn toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, voeg de boter toe en laat smelten op een zacht vuur.

  13. Afwerking:
  14. Leg de kalfslapjes op de borden en lepel er wat saus over. Serveer met het krieltjespannetje met snijbonen en tomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 33.5 g
Suiker 2.3 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 63.7 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal