Kalfsspiraaltjes met mosterdcoulis
Kalfsspiraaltjes met mosterdcoulis

Kalfsspiraaltjes met mosterdcoulis

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 48.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het basilicum fijn en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  3. Doe de kalfssneden in een plastic zak en rol het vlees plat met een deegrol.

  4. Leg op elke kalfssnede een laagje geraspte mozzarella, wat fijngesnipperd basilicum, enkele pistachenoten en reepjes zongedroogde tomaat. Rol elke snede strak op en zet vast met cocktailprikkers.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalfsrolletjes 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Schik in een ovenschaal en zet koel weg.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  8. Zet de ovenschaal 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Kruid het vlees met peper en zout.

  9. Haal de kalfsrolletjes uit de ovenschaal en hou warm.

  10. Maak de braadresten los met de gevogeltefond en giet door een zeef in een steelpan. Laat inkoken tot de helft.

  11. Voeg de mosterd en de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verwijder de cocktailprikkers uit de kalfsrolletjes. Snij ze in sneden van 3 à 4 cm en schik op de borden.

  14. Lepel er wat saus rond.

  15. Geef er verse pasta en gestoomde broccoli of asperges bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het basilicum fijn en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  3. Doe de kalfssneden in een plastic zak en rol het vlees plat met een deegrol.

  4. Leg op elke kalfssnede een laagje geraspte mozzarella, wat fijngesnipperd basilicum, enkele pistachenoten en reepjes zongedroogde tomaat. Rol elke snede strak op en zet vast met cocktailprikkers.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalfsrolletjes 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Schik in een ovenschaal en zet koel weg.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  8. Zet de ovenschaal 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Kruid het vlees met peper en zout.

  9. Haal de kalfsrolletjes uit de ovenschaal en hou warm.

  10. Maak de braadresten los met de gevogeltefond en giet door een zeef in een steelpan. Laat inkoken tot de helft.

  11. Voeg de mosterd en de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verwijder de cocktailprikkers uit de kalfsrolletjes. Snij ze in sneden van 3 à 4 cm en schik op de borden.

  14. Lepel er wat saus rond.

  15. Geef er verse pasta en gestoomde broccoli of asperges bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 48.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië Wijn Languedoc A.O.P. - Duc de Lerme

Bekijk het recept digitaal