Kalfssudderpotje met knolselder en wortel
Kalfssudderpotje met knolselder en wortel

Kalfssudderpotje met knolselder en wortel

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 34.9 g
Eiwit 29.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de knolselder en snij 500 g in blokjes van 2 cm. Besprenkel met citroensap.

  4. Snij de wortelen in schijfjes en de preiwitten in ringetjes van 1 cm dik.

  5. Schil de aardappelen en snij in 4.

  6. Snij de ui in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Bak de kalfsblanquette al roerend langs alle kanten goudbruin, gedurende 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Overgiet met 5 dl kippenbouillon. Kruid met tijm en peterselie. Laat 30 min. sudderen.

  10. Voeg de knolselder, de wortelen en de ui toe en laat nog 20 min. sudderen. Roer af en toe om.

  11. Voeg de aardappelen, prei, rozijntjes en de walnoten toe en overgiet met de rest van de bouillon. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 25 min. zachtjes sudderen.

  12. Afwerking:
  13. Serveer onmiddellijk.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de knolselder en snij 500 g in blokjes van 2 cm. Besprenkel met citroensap.

  4. Snij de wortelen in schijfjes en de preiwitten in ringetjes van 1 cm dik.

  5. Schil de aardappelen en snij in 4.

  6. Snij de ui in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Bak de kalfsblanquette al roerend langs alle kanten goudbruin, gedurende 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Overgiet met 5 dl kippenbouillon. Kruid met tijm en peterselie. Laat 30 min. sudderen.

  10. Voeg de knolselder, de wortelen en de ui toe en laat nog 20 min. sudderen. Roer af en toe om.

  11. Voeg de aardappelen, prei, rozijntjes en de walnoten toe en overgiet met de rest van de bouillon. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 25 min. zachtjes sudderen.

  12. Afwerking:
  13. Serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 34.9 g
Eiwit 29.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.C. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal