Kalkoen in sherrysaus
Kalkoen in sherrysaus

Kalkoen in sherrysaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 59.7 g
Eiwit 42.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.

  5. Verwijder de harde kern uit de wittekool en snij in dunne repen.

  6. Snij de wortelen in dunne schijfjes.

  7. Hak de verse kruiden fijn. U hebt 4 eetl. bieslook nodig en 3 eetl. peterselie.

  8. Snipper de lente-uitjes en het knoflookteentje fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok. Roerbak de kalkoenenreepjes 3 min. goudbruin. Kruid met peper, zout en het gemberpoeder.

  12. Voeg de wittekoolreepjes, de fijngesnipperde lente-uitjes en het knoflook toe en roerbak nog 3 min.

  13. Voeg de wortelschijfjes en de peterselie toe en schep goed om. Giet er de bouillon bij en roerbak ± 5 min. tot de groenten gaar zijn.

  14. Meng er de gekookte rijst onder en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met de sherry, de sojasaus en eventueel nog wat gemberpoeder. Laat nog 2 min. sudderen.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi met het fijngehakte bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.

  5. Verwijder de harde kern uit de wittekool en snij in dunne repen.

  6. Snij de wortelen in dunne schijfjes.

  7. Hak de verse kruiden fijn. U hebt 4 eetl. bieslook nodig en 3 eetl. peterselie.

  8. Snipper de lente-uitjes en het knoflookteentje fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok. Roerbak de kalkoenenreepjes 3 min. goudbruin. Kruid met peper, zout en het gemberpoeder.

  12. Voeg de wittekoolreepjes, de fijngesnipperde lente-uitjes en het knoflook toe en roerbak nog 3 min.

  13. Voeg de wortelschijfjes en de peterselie toe en schep goed om. Giet er de bouillon bij en roerbak ± 5 min. tot de groenten gaar zijn.

  14. Meng er de gekookte rijst onder en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met de sherry, de sojasaus en eventueel nog wat gemberpoeder. Laat nog 2 min. sudderen.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi met het fijngehakte bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 59.7 g
Eiwit 42.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Abdijbier Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal