- Bewaar

- Bewaar
Kalkoen in sherrysaus
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Abdijbier Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P Pays d'Oc Gérard Bertrand
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.
-
Verwijder de harde kern uit de wittekool en snij in dunne repen.
-
Snij de wortelen in dunne schijfjes.
-
Hak de verse kruiden fijn. U hebt 4 eetl. bieslook nodig en 3 eetl. peterselie.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflookteentje fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok. Roerbak de kalkoenenreepjes 3 min. goudbruin. Kruid met peper, zout en het gemberpoeder.
-
Voeg de wittekoolreepjes, de fijngesnipperde lente-uitjes en het knoflook toe en roerbak nog 3 min.
-
Voeg de wortelschijfjes en de peterselie toe en schep goed om. Giet er de bouillon bij en roerbak ± 5 min. tot de groenten gaar zijn.
-
Meng er de gekookte rijst onder en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met de sherry, de sojasaus en eventueel nog wat gemberpoeder. Laat nog 2 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met het fijngehakte bieslook.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Abdijbier Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P Pays d'Oc Gérard Bertrand
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.
-
Verwijder de harde kern uit de wittekool en snij in dunne repen.
-
Snij de wortelen in dunne schijfjes.
-
Hak de verse kruiden fijn. U hebt 4 eetl. bieslook nodig en 3 eetl. peterselie.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflookteentje fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok. Roerbak de kalkoenenreepjes 3 min. goudbruin. Kruid met peper, zout en het gemberpoeder.
-
Voeg de wittekoolreepjes, de fijngesnipperde lente-uitjes en het knoflook toe en roerbak nog 3 min.
-
Voeg de wortelschijfjes en de peterselie toe en schep goed om. Giet er de bouillon bij en roerbak ± 5 min. tot de groenten gaar zijn.
-
Meng er de gekookte rijst onder en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met de sherry, de sojasaus en eventueel nog wat gemberpoeder. Laat nog 2 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met het fijngehakte bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Abdijbier Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P Pays d'Oc Gérard Bertrand