Kalkoen met prei en appel
Kalkoen met prei en appel

Kalkoen met prei en appel

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 17.5 g
Koolhydraat 99.3 g
Eiwit 47.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoenensneden in blokjes.

  3. Snij de verse prei in ringen.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Schil de appelen, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Los het maïszetmeel op in enkele eetl. water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de appelblokjes toe en roerbak nog 1 à 2 min. Haal uit de wok.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de fijngesnipperde sjalot en de (diepgevroren) preiringen 5 min. (voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de groenten niet aanbranden). Kruid met peper, zout en de tijm.

  11. Voeg het vlees en de appelblokjes toe, samen met 1 dl water. Meng goed en doe er de lichte room en het opgeloste maïszetmeel bij. Laat pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.

  12. Meng alles onder de farfalle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoenensneden in blokjes.

  3. Snij de verse prei in ringen.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Schil de appelen, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Los het maïszetmeel op in enkele eetl. water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de appelblokjes toe en roerbak nog 1 à 2 min. Haal uit de wok.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de fijngesnipperde sjalot en de (diepgevroren) preiringen 5 min. (voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de groenten niet aanbranden). Kruid met peper, zout en de tijm.

  11. Voeg het vlees en de appelblokjes toe, samen met 1 dl water. Meng goed en doe er de lichte room en het opgeloste maïszetmeel bij. Laat pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.

  12. Meng alles onder de farfalle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 17.5 g
Koolhydraat 99.3 g
Eiwit 47.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Viña Tarapacá Merlot D.O. Valle Central Chili

Bekijk het recept digitaal