Kalkoen stroganoff met volle rijst
Kalkoen stroganoff met volle rijst

Kalkoen stroganoff met volle rijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 12.9 g
Koolhydraat 59.6 g
Suiker 13.1 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 40.9 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de augurken in stukjes en snij de champignons in 4.

  5. Snij de kalkoenensneden in repen.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de kalkoen 2 min. aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de sjalot, de champignons, de diepgevroren paprikareepjes, het diepgevroren knoflook en de tomatenpuree toe. Giet er de kalfsfond en de room bij. Laat 20 min. sudderen. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de kalkoen stroganoff met de stukjes augurk en serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de augurken in stukjes en snij de champignons in 4.

  5. Snij de kalkoenensneden in repen.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de kalkoen 2 min. aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de sjalot, de champignons, de diepgevroren paprikareepjes, het diepgevroren knoflook en de tomatenpuree toe. Giet er de kalfsfond en de room bij. Laat 20 min. sudderen. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de kalkoen stroganoff met de stukjes augurk en serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 12.9 g
Koolhydraat 59.6 g
Suiker 13.1 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 40.9 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. `Forziere' Sensi Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal