Kalkoenbrochettes met lentepasta
Kalkoenbrochettes met lentepasta

Kalkoenbrochettes met lentepasta

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 77.2 g
Eiwit 54.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)

    Snipper de sjalot en de knoflookteentjes fijn. Snij de courgettes in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen (je hebt 1 el zeste nodig).

  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de blokjes courgette en de citroenzeste toe en roerbak 10 min. Voeg de pijnboompitten toe en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Snij de ongeschilde appel in heel fijne plakjes en dan in fijne staafjes. Snij de meloen in kleine blokjes.

  6. Scheur de basilicumblaadjes fijn. Meng de gekookte pasta onder de courgetteblokjes. Haal van het vuur en voeg de meloen, de veldsla, de appel en het basilicum toe.

  7. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  8. Bak de kalkoenbrochettes 15 min. aan alle kanten op de barbecue of in een grillpan. Serveer de brochettes met de pasta.

Tip
Nog citroenen over?

Snij ze in schijven en leg mooi naast elkaar in diepvrieszakjes. Stop in de diepvries. Gebruik de citroenschijfjes om bijvoorbeeld je glas water een smaakje te geven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)

    Snipper de sjalot en de knoflookteentjes fijn. Snij de courgettes in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen (je hebt 1 el zeste nodig).

  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de blokjes courgette en de citroenzeste toe en roerbak 10 min. Voeg de pijnboompitten toe en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Snij de ongeschilde appel in heel fijne plakjes en dan in fijne staafjes. Snij de meloen in kleine blokjes.

  6. Scheur de basilicumblaadjes fijn. Meng de gekookte pasta onder de courgetteblokjes. Haal van het vuur en voeg de meloen, de veldsla, de appel en het basilicum toe.

  7. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  8. Bak de kalkoenbrochettes 15 min. aan alle kanten op de barbecue of in een grillpan. Serveer de brochettes met de pasta.

Tip
Nog citroenen over?

Snij ze in schijven en leg mooi naast elkaar in diepvrieszakjes. Stop in de diepvries. Gebruik de citroenschijfjes om bijvoorbeeld je glas water een smaakje te geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 77.2 g
Eiwit 54.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg Bier Kwaremont Blond bier

Bekijk het recept digitaal