- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenblokjes in tomatensaus met spek en champignons
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het kalkoenengebraad in blokjes van 2 cm.
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snij de uitgelekte olijven in ringen.
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kalkoenenblokjes 5 min. goudbruin.
-
Voeg de ui, de spekblokjes, de prei en de champignons toe en laat 2 à 3 min. mee bakken.
-
Doe er de tomaten bij en voeg de takjes tijm en oregano en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verwijder het laurierblaadje en de takjes tijm en oregano.
-
Afwerking:
-
Werk af met de olijven en geef er de rijst bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het kalkoenengebraad in blokjes van 2 cm.
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snij de uitgelekte olijven in ringen.
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kalkoenenblokjes 5 min. goudbruin.
-
Voeg de ui, de spekblokjes, de prei en de champignons toe en laat 2 à 3 min. mee bakken.
-
Doe er de tomaten bij en voeg de takjes tijm en oregano en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verwijder het laurierblaadje en de takjes tijm en oregano.
-
Afwerking:
-
Werk af met de olijven en geef er de rijst bij.