Kalkoenenblokjes in tomatensaus met spek en champignons
Kalkoenenblokjes in tomatensaus met spek en champignons

Kalkoenenblokjes in tomatensaus met spek en champignons

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 9.2 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 51 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het kalkoenengebraad in blokjes van 2 cm.

  3. Snij de ui in grove stukken.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snij de uitgelekte olijven in ringen.

  6. Snij de prei in fijne ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kalkoenenblokjes 5 min. goudbruin.

  9. Voeg de ui, de spekblokjes, de prei en de champignons toe en laat 2 à 3 min. mee bakken.

  10. Doe er de tomaten bij en voeg de takjes tijm en oregano en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verwijder het laurierblaadje en de takjes tijm en oregano.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de olijven en geef er de rijst bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het kalkoenengebraad in blokjes van 2 cm.

  3. Snij de ui in grove stukken.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snij de uitgelekte olijven in ringen.

  6. Snij de prei in fijne ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kalkoenenblokjes 5 min. goudbruin.

  9. Voeg de ui, de spekblokjes, de prei en de champignons toe en laat 2 à 3 min. mee bakken.

  10. Doe er de tomaten bij en voeg de takjes tijm en oregano en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verwijder het laurierblaadje en de takjes tijm en oregano.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de olijven en geef er de rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 9.2 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 51 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal