Kalkoenengebraad met pancetta en pompoen-paprikapuree
Kalkoenengebraad met pancetta en pompoen-paprikapuree

Kalkoenengebraad met pancetta en pompoen-paprikapuree

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 32.9 g
Eiwit 46.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde butternutpompoen in 2 en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in stukken.

  5. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe het kalkoenengebraad in een ovenschaal en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de stukken butternutpompoen, de stukken paprika, de fijngesnipperde sjalot en het knoflook met 2 eetl. olijfolie, het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Verdeel over de ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Leg 10 min. voor het einde van de baktijd de sneetjes pancetta op de groenten en laat mee krokant bakken in de oven.

  12. Bak intussen de diepgevroren aardappellettertjes goudbruin in de friteuse, op 180°C (baktijd: zie verpakking).

  13. Haal de pancetta uit de ovenschaal en laat uitlekken op keukenpapier. Haal ook de groenten uit de ovenschaal en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij het kalkoenengebraad in sneetjes. Verdeel de groentepuree over de borden en leg er de sneetjes kalkoen op. Werk af met een beetje waterkers en de pompoenpitten en verkruimel er de pancetta over. Geef er de aardappelletters bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde butternutpompoen in 2 en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in stukken.

  5. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe het kalkoenengebraad in een ovenschaal en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de stukken butternutpompoen, de stukken paprika, de fijngesnipperde sjalot en het knoflook met 2 eetl. olijfolie, het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Verdeel over de ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Leg 10 min. voor het einde van de baktijd de sneetjes pancetta op de groenten en laat mee krokant bakken in de oven.

  12. Bak intussen de diepgevroren aardappellettertjes goudbruin in de friteuse, op 180°C (baktijd: zie verpakking).

  13. Haal de pancetta uit de ovenschaal en laat uitlekken op keukenpapier. Haal ook de groenten uit de ovenschaal en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij het kalkoenengebraad in sneetjes. Verdeel de groentepuree over de borden en leg er de sneetjes kalkoen op. Werk af met een beetje waterkers en de pompoenpitten en verkruimel er de pancetta over. Geef er de aardappelletters bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 32.9 g
Eiwit 46.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mercurey A.O.P Tastevinage Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal