- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenhaasjes in mangosaus met groene groenten
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
-
Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Snij het pepertje in 2 en verwijder de pitjes (laat ze erin als u graag pikant eet).
-
Hak het pepertje fijn.
-
Snipper de koriander en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de mango toe. Giet er de kokosmelk bij en laat 5 min. sudderen. Kruid met de kurkuma, het kerriepoeder en de cayennepeper. Laat nog 5 min. garen. Mix en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenhaasjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout en laat nog 10 min. bakken.
-
Kook intussen de peultjes en de broccoli 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en verwarm de groenten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoenenhaasjes in schuine sneetjes en lepel er wat saus over. Serveer met de rijst en de groenten. Bestrooi rijkelijk met koriander.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 30 g basmatirijst 11 à 12 min. in water. Voeg de laatste 6 min. 50 g peultjes en 75 g broccoli in roosjes toe. Giet af. 2 Bak intussen 30 g kalkoenenhaasjes 8 à 10 min. in 1 koffiel. plantaardige olie. Kruid met een mespuntje kerriepoeder, kurkuma en peper. 3 Snij alle ingrediënten in kleine stukjes en meng goed.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
-
Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Snij het pepertje in 2 en verwijder de pitjes (laat ze erin als u graag pikant eet).
-
Hak het pepertje fijn.
-
Snipper de koriander en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de mango toe. Giet er de kokosmelk bij en laat 5 min. sudderen. Kruid met de kurkuma, het kerriepoeder en de cayennepeper. Laat nog 5 min. garen. Mix en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenhaasjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout en laat nog 10 min. bakken.
-
Kook intussen de peultjes en de broccoli 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en verwarm de groenten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoenenhaasjes in schuine sneetjes en lepel er wat saus over. Serveer met de rijst en de groenten. Bestrooi rijkelijk met koriander.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 30 g basmatirijst 11 à 12 min. in water. Voeg de laatste 6 min. 50 g peultjes en 75 g broccoli in roosjes toe. Giet af. 2 Bak intussen 30 g kalkoenenhaasjes 8 à 10 min. in 1 koffiel. plantaardige olie. Kruid met een mespuntje kerriepoeder, kurkuma en peper. 3 Snij alle ingrediënten in kleine stukjes en meng goed.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië