- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenreepjes met venkel en artisjok
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Snij de kalkoen in fijne reepjes. Laat diepgevroren kalkoen eerst oppervlakkig ontdooien. Bestrooi met 1 koffiel. oregano en de tijm.
-
Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Verwijder de harde kern uit de venkelknollen. Snij de venkel en de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Pers het knoflook.
-
Laat de artisjokharten uitlekken. Snij ze in 4 en meng met het geperste knoflookteentje en 1 koffi el. oregano.
-
Hak het basilicum grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de artisjokharten 2 min., tot ze een beetje bruin worden. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Doe 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de venkel- en paprikareepjes 3 min.
-
Voeg de halfgedroogde tomaten en de kalkoenenreepjes toe en roerbak ± 5 min. tot de kalkoen gaar is.
-
Voeg de artisjokharten toe en roerbak nog 1 min. tot alles goed warm is. Kruid met peper en zout.
-
Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de kalkoenenwok met het grofgehakte basilicum en geef er de pasta bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Snij de kalkoen in fijne reepjes. Laat diepgevroren kalkoen eerst oppervlakkig ontdooien. Bestrooi met 1 koffiel. oregano en de tijm.
-
Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Verwijder de harde kern uit de venkelknollen. Snij de venkel en de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Pers het knoflook.
-
Laat de artisjokharten uitlekken. Snij ze in 4 en meng met het geperste knoflookteentje en 1 koffi el. oregano.
-
Hak het basilicum grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de artisjokharten 2 min., tot ze een beetje bruin worden. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Doe 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de venkel- en paprikareepjes 3 min.
-
Voeg de halfgedroogde tomaten en de kalkoenenreepjes toe en roerbak ± 5 min. tot de kalkoen gaar is.
-
Voeg de artisjokharten toe en roerbak nog 1 min. tot alles goed warm is. Kruid met peper en zout.
-
Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de kalkoenenwok met het grofgehakte basilicum en geef er de pasta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier