Kalkoenenreepjes met venkel en artisjok
Kalkoenenreepjes met venkel en artisjok

Kalkoenenreepjes met venkel en artisjok

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 593 kcal
Vet 11.5 g
Koolhydraat 70.8 g
Eiwit 49.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Snij de kalkoen in fijne reepjes. Laat diepgevroren kalkoen eerst oppervlakkig ontdooien. Bestrooi met 1 koffiel. oregano en de tijm.

  4. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  5. Verwijder de harde kern uit de venkelknollen. Snij de venkel en de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  6. Pers het knoflook.

  7. Laat de artisjokharten uitlekken. Snij ze in 4 en meng met het geperste knoflookteentje en 1 koffi el. oregano.

  8. Hak het basilicum grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de artisjokharten 2 min., tot ze een beetje bruin worden. Haal uit de wok en zet opzij.

  11. Doe 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de venkel- en paprikareepjes 3 min.

  12. Voeg de halfgedroogde tomaten en de kalkoenenreepjes toe en roerbak ± 5 min. tot de kalkoen gaar is.

  13. Voeg de artisjokharten toe en roerbak nog 1 min. tot alles goed warm is. Kruid met peper en zout.

  14. Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de kalkoenenwok met het grofgehakte basilicum en geef er de pasta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Snij de kalkoen in fijne reepjes. Laat diepgevroren kalkoen eerst oppervlakkig ontdooien. Bestrooi met 1 koffiel. oregano en de tijm.

  4. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  5. Verwijder de harde kern uit de venkelknollen. Snij de venkel en de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  6. Pers het knoflook.

  7. Laat de artisjokharten uitlekken. Snij ze in 4 en meng met het geperste knoflookteentje en 1 koffi el. oregano.

  8. Hak het basilicum grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de artisjokharten 2 min., tot ze een beetje bruin worden. Haal uit de wok en zet opzij.

  11. Doe 1 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de venkel- en paprikareepjes 3 min.

  12. Voeg de halfgedroogde tomaten en de kalkoenenreepjes toe en roerbak ± 5 min. tot de kalkoen gaar is.

  13. Voeg de artisjokharten toe en roerbak nog 1 min. tot alles goed warm is. Kruid met peper en zout.

  14. Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de kalkoenenwok met het grofgehakte basilicum en geef er de pasta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 593 kcal
Vet 11.5 g
Koolhydraat 70.8 g
Eiwit 49.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier

Bekijk het recept digitaal