- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenensnede met wortelrisotto
Onze drankensuggesties
Bier Primus Pils Wijn Marqués de Luna Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
-
Bereiding:
-
Kook de blokjes wortel samen met de tijm 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Roer er de risottorijst onder en bak glazig. Blus met de witte wijn en laat zachtjes koken tot al het vocht verdampt is.
-
Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de risotto beetgaar is. Roer af en toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de risotto te droog is. Hij moet smeuïg zijn, maar niet vochtig.
-
Bestrooi de wortelen met de suiker en laat de suiker smelten op een zacht vuur. Roer de worteltjes onder de risotto.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kalkoenensneden 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Giet het sinaasappelsap en 2 à 3 eetl. water bij de kalkoenensneden en schraap de braadresten los. Kruid met peper en zout en voeg de sinaasappelpartjes toe.
-
Afwerking:
-
Lepel de sinaasappelsaus over het vlees en serveer met de risotto.
Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 120 g wortelen en snij in fijne schijfjes. 2 Kook de wortelen samen met 50 g risottorijst en 25 g kalkoenensnede 15 min. gaar in water. Giet af. 3 Snij het vlees heel fifijn en plet de wortelen en de rijst. Meng alles onder elkaar. Roer er 1 koffiel. olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Primus Pils Wijn Marqués de Luna Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
-
Bereiding:
-
Kook de blokjes wortel samen met de tijm 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Roer er de risottorijst onder en bak glazig. Blus met de witte wijn en laat zachtjes koken tot al het vocht verdampt is.
-
Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de risotto beetgaar is. Roer af en toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de risotto te droog is. Hij moet smeuïg zijn, maar niet vochtig.
-
Bestrooi de wortelen met de suiker en laat de suiker smelten op een zacht vuur. Roer de worteltjes onder de risotto.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kalkoenensneden 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Giet het sinaasappelsap en 2 à 3 eetl. water bij de kalkoenensneden en schraap de braadresten los. Kruid met peper en zout en voeg de sinaasappelpartjes toe.
-
Afwerking:
-
Lepel de sinaasappelsaus over het vlees en serveer met de risotto.
Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 120 g wortelen en snij in fijne schijfjes. 2 Kook de wortelen samen met 50 g risottorijst en 25 g kalkoenensnede 15 min. gaar in water. Giet af. 3 Snij het vlees heel fifijn en plet de wortelen en de rijst. Meng alles onder elkaar. Roer er 1 koffiel. olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Primus Pils Wijn Marqués de Luna Spanje