Kalkoenenstoofpotje voor duiveltjes
Kalkoenenstoofpotje voor duiveltjes

Kalkoenenstoofpotje voor duiveltjes

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 66 g
Eiwit 28.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kalkoenenstoofvlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Snij de wortelen in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1 cm dik.

  5. Snij de uitgelekte ananas in stukjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of grote kookpot en bak het stoofvlees goudbruin aan alle kanten. Kruid met het kerriepoeder, de cayennepeper, peper en zout. Bak het stoofvlees in verschillende porties.

  8. Voeg de uien, de wortelen en de kippenbouillon toe. Laat ± 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder lauw water zodat de rijst niet kleeft.

  10. Meng de ananas en de sojascheuten onder het stoofvlees en laat even opwarmen. Kruid eventueel nog wat met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de rijst over diepe borden en maak een rond hoopje. Schep er het stoofvlees rond.

Tip

- Voor de liefhebbers: vervang de kippenbouillon door kokosmelk (2 x 400 ml, blik) - Veggie-versie: gebruik quornblokjes in plaats van stoofvlees. Bak even aan in de pan, kruid en voeg op het einde toe aan de bereiding.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kalkoenenstoofvlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Snij de wortelen in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1 cm dik.

  5. Snij de uitgelekte ananas in stukjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of grote kookpot en bak het stoofvlees goudbruin aan alle kanten. Kruid met het kerriepoeder, de cayennepeper, peper en zout. Bak het stoofvlees in verschillende porties.

  8. Voeg de uien, de wortelen en de kippenbouillon toe. Laat ± 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder lauw water zodat de rijst niet kleeft.

  10. Meng de ananas en de sojascheuten onder het stoofvlees en laat even opwarmen. Kruid eventueel nog wat met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de rijst over diepe borden en maak een rond hoopje. Schep er het stoofvlees rond.

Tip

- Voor de liefhebbers: vervang de kippenbouillon door kokosmelk (2 x 400 ml, blik) - Veggie-versie: gebruik quornblokjes in plaats van stoofvlees. Bak even aan in de pan, kruid en voeg op het einde toe aan de bereiding.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 66 g
Eiwit 28.5 g

Bekijk het recept digitaal