- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenfilet archiduc met venkelrisotto
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw pittig rijp fruit en een kruidige afdronk. Wijn La Croix-Fourget A.C. Montagne-Saint-Emilion Wijn Toegankelijke merlotwijn met soepele, fruitige en licht kruidige smaak. Zachte tannines ronden het geheel mooi af.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkel en de paprika in kleine stukjes.
-
Versnipper de sjalotjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpot en laat er de versnipperde sjalotjes even in stoven.
-
Voeg de rijst toe en laat bakken totdat de rijstkorrels glazig geworden zijn. Voeg de paprika- en venkelstukjes toe en meng goed dooreen.
-
Voeg een beetje hete bouillon en de saffraan toe en roer goed om. Voeg beetje bij beetje de resterende bouillon toe, zodat de rijst hem zachtjes opneemt, totdat de rijst gaar is (20 à 25 min.). De risotto moet goed romig zijn. Voeg, indien nodig, nog wat kippenbouillon toe.
-
Voeg de geraspte parmezaan toe en laat nog even op het vuur staan.
-
Verhit intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de kalkoen archiduc 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de risotto onmiddellijk op met het vlees.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw pittig rijp fruit en een kruidige afdronk. Wijn La Croix-Fourget A.C. Montagne-Saint-Emilion Wijn Toegankelijke merlotwijn met soepele, fruitige en licht kruidige smaak. Zachte tannines ronden het geheel mooi af.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkel en de paprika in kleine stukjes.
-
Versnipper de sjalotjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpot en laat er de versnipperde sjalotjes even in stoven.
-
Voeg de rijst toe en laat bakken totdat de rijstkorrels glazig geworden zijn. Voeg de paprika- en venkelstukjes toe en meng goed dooreen.
-
Voeg een beetje hete bouillon en de saffraan toe en roer goed om. Voeg beetje bij beetje de resterende bouillon toe, zodat de rijst hem zachtjes opneemt, totdat de rijst gaar is (20 à 25 min.). De risotto moet goed romig zijn. Voeg, indien nodig, nog wat kippenbouillon toe.
-
Voeg de geraspte parmezaan toe en laat nog even op het vuur staan.
-
Verhit intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de kalkoen archiduc 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de risotto onmiddellijk op met het vlees.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw pittig rijp fruit en een kruidige afdronk. Wijn La Croix-Fourget A.C. Montagne-Saint-Emilion Wijn Toegankelijke merlotwijn met soepele, fruitige en licht kruidige smaak. Zachte tannines ronden het geheel mooi af.