Kalkoenschnitzel met geroosterde bloemkool en kikkererwten
Kalkoenschnitzel met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Kalkoenschnitzel met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 29.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 34.9 g
Suiker 13 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 29.7 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Verdeel de halve bloemkool in roosjes.

  5. Snij de tomaten in 2 en dan in dunne schijfjes. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snipper de peterselie, de rode ui en het knoflook fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de bloemkool samen met de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Meng er het kerriepoeder, het paprikapoeder, het knoflook en 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Doe intussen de tomaten en de kerstomaten in een serveerschaal. Meng er 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout. Meng goed en bestrooi met de zadenmix.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tomatensalade over de borden en schep er de warme groenten over. Serveer met de schnitzels.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Verdeel de halve bloemkool in roosjes.

  5. Snij de tomaten in 2 en dan in dunne schijfjes. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snipper de peterselie, de rode ui en het knoflook fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de bloemkool samen met de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Meng er het kerriepoeder, het paprikapoeder, het knoflook en 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Doe intussen de tomaten en de kerstomaten in een serveerschaal. Meng er 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout. Meng goed en bestrooi met de zadenmix.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tomatensalade over de borden en schep er de warme groenten over. Serveer met de schnitzels.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 29.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 34.9 g
Suiker 13 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 29.7 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Louis Bernard A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal