Kalkoensnede en tarwegraantjes met venkel en portobello
Kalkoensnede en tarwegraantjes met venkel en portobello

Kalkoensnede en tarwegraantjes met venkel en portobello

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 21.4 g
Suiker 3.9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 44 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de portobello's in schijfjes van 1/2 cm dik.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest fijn. Hou het groen apart voor de afwerking.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel en de paprika 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en roerbak de portobello's 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de venkel en de paprika.

  11. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de kalkoensneden 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de groenten en de tapenade onder de tarwegraantjes. Meng er vlak voor het serveren de rucola onder.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de portobello's in schijfjes van 1/2 cm dik.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest fijn. Hou het groen apart voor de afwerking.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel en de paprika 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en roerbak de portobello's 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de venkel en de paprika.

  11. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de kalkoensneden 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de groenten en de tapenade onder de tarwegraantjes. Meng er vlak voor het serveren de rucola onder.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 21.4 g
Suiker 3.9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 44 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St-Feuillien Grand Cru Blond abdijbier Wijn Château Goudray `La Majeure' A.O.P. Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu

Bekijk het recept digitaal