Kalkoensneden in kervelroom
Kalkoensneden in kervelroom

Kalkoensneden in kervelroom

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Energie 1929 kj
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 33.7 g
Suiker 12.7 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 43 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Los het bouillonblokje op in 1 dl heet water.

  3. Snij de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in 2.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime kookpot en bak het witloof aan elke kant goudbruin. Voeg de honing toe en laat afgedekt 5 min. stoven. Draai nog eens om. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoensneden ± 4 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Blus met de kippenbouillon en voeg de zure room toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  7. Voeg de diepgevroren kervel toe, dek af en laat nog 5 min. sudderen. Roer de saus goed om.

  8. Verwarm intussen de puree zoals aangegeven op de verpakking. Serveer met de kalkoensneden, de kervelroom en het gestoofde witloof.

Tip
Mealprepping

Maak het witloof en de kalkoen de dag voordien al klaar. Snij de kalkoensneden in kleinere porties voordat je ze bakt. Maak de saus klaar, maar voeg de zure room pas de dag zelf toe tijdens het opwarmen van de kalkoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Los het bouillonblokje op in 1 dl heet water.

  3. Snij de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in 2.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime kookpot en bak het witloof aan elke kant goudbruin. Voeg de honing toe en laat afgedekt 5 min. stoven. Draai nog eens om. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoensneden ± 4 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Blus met de kippenbouillon en voeg de zure room toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  7. Voeg de diepgevroren kervel toe, dek af en laat nog 5 min. sudderen. Roer de saus goed om.

  8. Verwarm intussen de puree zoals aangegeven op de verpakking. Serveer met de kalkoensneden, de kervelroom en het gestoofde witloof.

Tip
Mealprepping

Maak het witloof en de kalkoen de dag voordien al klaar. Snij de kalkoensneden in kleinere porties voordat je ze bakt. Maak de saus klaar, maar voeg de zure room pas de dag zelf toe tijdens het opwarmen van de kalkoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Energie 1929 kj
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 33.7 g
Suiker 12.7 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 43 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Colores Santos Cabernet Sauvignon-Syrah D.O. Colchagua Valley - Chili Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal