- Bewaar

- Bewaar
Kalkoentournedos à la dijonaise
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel Droge klasserosé uit de Rhônestreek. Springt eruit met zijn karaktervolle, zeer krachtige en licht kruidige smaak. Wijn Côte de Beaune -Villages A.C. Albert Bichot Deze mooie rode bourgogne is gemaakt van 100 % pinot noir, en dat merkt u aan zijn grote aromatische kracht. Hij heeft een soepele en volle smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de prinsessenboontjes gaar in lichtgezouten water gedurende 10 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de diepgevroren kalkoentournedos langs beide zijden goudbruin gedurende 1 à 2 min. Kruid met peper. Zet het vuur wat zachter en overgiet met de cider en de gevogeltefond. Laat 15 min. zachtjes verder garen. Draai ondertussen nog eens om.
-
Smelt 1 eetl. boter in de kookpot van de prinsessenboontjes en stoof de ui en de spekblokjes gedurende 3 à 4 min. Voeg de prinsessenboontjes weer toe en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de room bij de tournedos, laat 1 min. inkoken en voeg de mosterd toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kalkoentournedos en de prinsessenboontjes over de borden. Lepel er wat saus over. Dien op met natuuraardappelen of kroketten.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel Droge klasserosé uit de Rhônestreek. Springt eruit met zijn karaktervolle, zeer krachtige en licht kruidige smaak. Wijn Côte de Beaune -Villages A.C. Albert Bichot Deze mooie rode bourgogne is gemaakt van 100 % pinot noir, en dat merkt u aan zijn grote aromatische kracht. Hij heeft een soepele en volle smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de prinsessenboontjes gaar in lichtgezouten water gedurende 10 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de diepgevroren kalkoentournedos langs beide zijden goudbruin gedurende 1 à 2 min. Kruid met peper. Zet het vuur wat zachter en overgiet met de cider en de gevogeltefond. Laat 15 min. zachtjes verder garen. Draai ondertussen nog eens om.
-
Smelt 1 eetl. boter in de kookpot van de prinsessenboontjes en stoof de ui en de spekblokjes gedurende 3 à 4 min. Voeg de prinsessenboontjes weer toe en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de room bij de tournedos, laat 1 min. inkoken en voeg de mosterd toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kalkoentournedos en de prinsessenboontjes over de borden. Lepel er wat saus over. Dien op met natuuraardappelen of kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel Droge klasserosé uit de Rhônestreek. Springt eruit met zijn karaktervolle, zeer krachtige en licht kruidige smaak. Wijn Côte de Beaune -Villages A.C. Albert Bichot Deze mooie rode bourgogne is gemaakt van 100 % pinot noir, en dat merkt u aan zijn grote aromatische kracht. Hij heeft een soepele en volle smaak.