- Bewaar

- Bewaar
Kaneelbroodjes
Onze drankensuggesties
andere Graindor Santos Brazilië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 10 min. rust)
-
Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuurtje tot ze lauw is. Voeg de suiker toe en roer tot die volledig is opgelost.
-
Neem de melk van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost. Laat 10 min. rusten.
-
Bereiding:
-
Kluts 1 ei en voeg samen met 50 g boter, 1 koffiel. kaneel en het zout toe aan het gistmengsel.
-
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng tot een vast deeg.
-
Kneed het deeg 10 min. op een met bloem bestrooid werkblad. Leg terug in de kom, bedek met een keukenhanddoek en laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur tot het deeg in volume is verdubbeld.
-
Maak de vulling: meng de kaneel met de donkerbruine suiker en de zachte boter.
-
Verdeel het deeg in 2 porties. Bestrooi een werkblad met bloem en rol elk deel uit tot een lap van ± 20 bij 30 cm en 2 à 3 mm dikte.
-
Bestrijk de helft van elke lap met de vulling.
-
Rol de lappen deeg op tot een lange worst en snij in schijven van 2 cm breed.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de broodjes op. Druk even op de bovenkant en laat nog eens 30 min. rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kluts het tweede ei en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee.
-
Bak 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna lichtjes of volledig afkoelen op een rooster.
- Deze broodjes blijven nog enkele weken goed in de diepvries. - Als u ze graag de volgende ochtend als ontbijt serveert, bak ze dan 's avonds en laat ze volledig afkoelen. Verwarm ze de volgende ochtend 5 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
andere Graindor Santos Brazilië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 10 min. rust)
-
Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuurtje tot ze lauw is. Voeg de suiker toe en roer tot die volledig is opgelost.
-
Neem de melk van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost. Laat 10 min. rusten.
-
Bereiding:
-
Kluts 1 ei en voeg samen met 50 g boter, 1 koffiel. kaneel en het zout toe aan het gistmengsel.
-
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng tot een vast deeg.
-
Kneed het deeg 10 min. op een met bloem bestrooid werkblad. Leg terug in de kom, bedek met een keukenhanddoek en laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur tot het deeg in volume is verdubbeld.
-
Maak de vulling: meng de kaneel met de donkerbruine suiker en de zachte boter.
-
Verdeel het deeg in 2 porties. Bestrooi een werkblad met bloem en rol elk deel uit tot een lap van ± 20 bij 30 cm en 2 à 3 mm dikte.
-
Bestrijk de helft van elke lap met de vulling.
-
Rol de lappen deeg op tot een lange worst en snij in schijven van 2 cm breed.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de broodjes op. Druk even op de bovenkant en laat nog eens 30 min. rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kluts het tweede ei en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee.
-
Bak 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna lichtjes of volledig afkoelen op een rooster.
- Deze broodjes blijven nog enkele weken goed in de diepvries. - Als u ze graag de volgende ochtend als ontbijt serveert, bak ze dan 's avonds en laat ze volledig afkoelen. Verwarm ze de volgende ochtend 5 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Graindor Santos Brazilië