Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

3 u. 40 min.
Ontbijt
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 10 min. rust)

  3. Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuurtje tot ze lauw is. Voeg de suiker toe en roer tot die volledig is opgelost.

  4. Neem de melk van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost. Laat 10 min. rusten.

  5. Bereiding:
  6. Kluts 1 ei en voeg samen met 50 g boter, 1 koffiel. kaneel en het zout toe aan het gistmengsel.

  7. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng tot een vast deeg.

  8. Kneed het deeg 10 min. op een met bloem bestrooid werkblad. Leg terug in de kom, bedek met een keukenhanddoek en laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur tot het deeg in volume is verdubbeld.

  9. Maak de vulling: meng de kaneel met de donkerbruine suiker en de zachte boter.

  10. Verdeel het deeg in 2 porties. Bestrooi een werkblad met bloem en rol elk deel uit tot een lap van ± 20 bij 30 cm en 2 à 3 mm dikte.

  11. Bestrijk de helft van elke lap met de vulling.

  12. Rol de lappen deeg op tot een lange worst en snij in schijven van 2 cm breed.

  13. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de broodjes op. Druk even op de bovenkant en laat nog eens 30 min. rijzen.

  14. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  15. Kluts het tweede ei en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee.

  16. Bak 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna lichtjes of volledig afkoelen op een rooster.

Tip

- Deze broodjes blijven nog enkele weken goed in de diepvries. - Als u ze graag de volgende ochtend als ontbijt serveert, bak ze dan 's avonds en laat ze volledig afkoelen. Verwarm ze de volgende ochtend 5 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 10 min. rust)

  3. Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuurtje tot ze lauw is. Voeg de suiker toe en roer tot die volledig is opgelost.

  4. Neem de melk van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost. Laat 10 min. rusten.

  5. Bereiding:
  6. Kluts 1 ei en voeg samen met 50 g boter, 1 koffiel. kaneel en het zout toe aan het gistmengsel.

  7. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng tot een vast deeg.

  8. Kneed het deeg 10 min. op een met bloem bestrooid werkblad. Leg terug in de kom, bedek met een keukenhanddoek en laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur tot het deeg in volume is verdubbeld.

  9. Maak de vulling: meng de kaneel met de donkerbruine suiker en de zachte boter.

  10. Verdeel het deeg in 2 porties. Bestrooi een werkblad met bloem en rol elk deel uit tot een lap van ± 20 bij 30 cm en 2 à 3 mm dikte.

  11. Bestrijk de helft van elke lap met de vulling.

  12. Rol de lappen deeg op tot een lange worst en snij in schijven van 2 cm breed.

  13. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de broodjes op. Druk even op de bovenkant en laat nog eens 30 min. rijzen.

  14. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  15. Kluts het tweede ei en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee.

  16. Bak 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna lichtjes of volledig afkoelen op een rooster.

Tip

- Deze broodjes blijven nog enkele weken goed in de diepvries. - Als u ze graag de volgende ochtend als ontbijt serveert, bak ze dan 's avonds en laat ze volledig afkoelen. Verwarm ze de volgende ochtend 5 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Santos Brazilië

Bekijk het recept digitaal