- Bewaar

- Bewaar
Kastanjesoep met zure room en pancetta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en laat ± 20 min. gaar worden in kokend water. Pel ze en laat afkoelen.
-
Snij de pastinaak en de selder in grove stukken.
-
Snipper de peterselie fijn en meng met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de pancetta in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de selder en de pastinaak een 5-tal min.
-
Voeg er de kastanjes aan toe en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. koken.
-
Mix de soep glad en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. (Als de soep nog te dik is, kan u wat extra kippenbouillon toevoegen.)
-
Afwerking:
-
Serveer de soep met een toefje zure room. Bestrooi met enkele fijne reepjes pancetta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en laat ± 20 min. gaar worden in kokend water. Pel ze en laat afkoelen.
-
Snij de pastinaak en de selder in grove stukken.
-
Snipper de peterselie fijn en meng met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de pancetta in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de selder en de pastinaak een 5-tal min.
-
Voeg er de kastanjes aan toe en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. koken.
-
Mix de soep glad en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. (Als de soep nog te dik is, kan u wat extra kippenbouillon toevoegen.)
-
Afwerking:
-
Serveer de soep met een toefje zure room. Bestrooi met enkele fijne reepjes pancetta.