Kastanjesoep met zure room en pancetta
Kastanjesoep met zure room en pancetta

Kastanjesoep met zure room en pancetta

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 40.2 g
Eiwit 7.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en laat ± 20 min. gaar worden in kokend water. Pel ze en laat afkoelen.

  5. Snij de pastinaak en de selder in grove stukken.

  6. Snipper de peterselie fijn en meng met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de selder en de pastinaak een 5-tal min.

  10. Voeg er de kastanjes aan toe en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. koken.

  11. Mix de soep glad en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. (Als de soep nog te dik is, kan u wat extra kippenbouillon toevoegen.)

  12. Afwerking:
  13. Serveer de soep met een toefje zure room. Bestrooi met enkele fijne reepjes pancetta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en laat ± 20 min. gaar worden in kokend water. Pel ze en laat afkoelen.

  5. Snij de pastinaak en de selder in grove stukken.

  6. Snipper de peterselie fijn en meng met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de selder en de pastinaak een 5-tal min.

  10. Voeg er de kastanjes aan toe en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. koken.

  11. Mix de soep glad en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. (Als de soep nog te dik is, kan u wat extra kippenbouillon toevoegen.)

  12. Afwerking:
  13. Serveer de soep met een toefje zure room. Bestrooi met enkele fijne reepjes pancetta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 40.2 g
Eiwit 7.4 g

Bekijk het recept digitaal