Kebab bowl met broccoli en zoeteaardappelfrietjes
Kebab bowl met broccoli en zoeteaardappelfrietjes

Kebab bowl met broccoli en zoeteaardappelfrietjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kcal
Energie 3067 kj
Vet 44.9 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 48.6 g
Suiker 12.5 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 27.5 g
Zout 5.5 g
natrium 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en de wortelen en snij in frietjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de minikomkommers in fijne schijfjes en de rode ui in brede ringen.

  4. Schik de zoeteaardappelfrietjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege even om.

  5. Verdeel intussen de rode ui over een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg daarnaast de gekleurde wortelen. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. mee in de oven.

  6. Zet de pitabroodjes de laatste 3 à 5 min. mee in de oven. Snij de broodjes daarna in brede repen.

  7. Kook intussen de broccoli 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en roerbak het diepgevroren kebabvlees 5 min.

  9. Schik de ingrediënten per kleur. Lepel er de aioli over en serveer met de repen pitabrood.

Tip
Varianten

- Je kan eindeloos variëren met deze bowl. Kies gerust voor andere groenten of verwerk er koelkastrestjes in. - Liever ander vlees? Deze bowl is ook heel lekker met minikippenspiesjes. - Voor een veggievariant kan je voor falafel of wokreepjes kiezen. Lekker!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en de wortelen en snij in frietjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de minikomkommers in fijne schijfjes en de rode ui in brede ringen.

  4. Schik de zoeteaardappelfrietjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege even om.

  5. Verdeel intussen de rode ui over een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg daarnaast de gekleurde wortelen. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. mee in de oven.

  6. Zet de pitabroodjes de laatste 3 à 5 min. mee in de oven. Snij de broodjes daarna in brede repen.

  7. Kook intussen de broccoli 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en roerbak het diepgevroren kebabvlees 5 min.

  9. Schik de ingrediënten per kleur. Lepel er de aioli over en serveer met de repen pitabrood.

Tip
Varianten

- Je kan eindeloos variëren met deze bowl. Kies gerust voor andere groenten of verwerk er koelkastrestjes in. - Liever ander vlees? Deze bowl is ook heel lekker met minikippenspiesjes. - Voor een veggievariant kan je voor falafel of wokreepjes kiezen. Lekker!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kcal
Energie 3067 kj
Vet 44.9 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 48.6 g
Suiker 12.5 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 27.5 g
Zout 5.5 g
natrium 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier Wijn Cerasuolo d’Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal