- Bewaar

- Bewaar
Keizerlijk broodje tonijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Laat je hulpkok eerst de voorgebakken keizersbroodjes afbakken in de oven en de eieren hard koken (10 minuutjes is voldoende). Laat de eieren en de broodjes afkoelen.
-
Ondertussen heb je tijd genoeg om je beleg voor te bereiden. Lepel eerst de tonijn uit het blik en laat uitlekken in een vergiet.
-
Leg ook de halfgedroogde kerstomaten op een stukje keukenpapier. Zo kunnen ze uitlekken.
-
Trek de blaadjes van de kropsla en spoel ze goed onder koud water. Daarna mag je ze droogzwieren.
-
Snij de komkommer in dunne schijfjes. Je hoeft hem niet te schillen.
-
Pluk de blaadjes van het halve plantje platte peterselie. Doe de blaadjes in een lege koffiekop of een glas en knip ze in stukjes.
-
Bereiding:
-
Maak zelf je tonijnsla: plet de uitgelekte tonijn met een vork in een diep bord. Meng de geplette tonijn met 2 eetlepels Griekse yoghurt en de stukjes platte peterselie. Kruid je tonijnsla met zwarte peper en zout.
-
Pel de hardgekookte eieren en plet ze fijn met een vork in een diep bord. Meng de geplette eieren met 1 eetlepel Griekse yoghurt en kruid met zwarte peper en zout.
-
Nu kan je de broodjes beleggen als een keizer. Snij eerst de hoedjes van de afgebakken en afgekoelde keizersbroodjes. Trek er het broodkruim uit, zodat je broodjes een beetje hol worden en je al je ingrediënten er kan inleggen.
-
Lepel de tapenade in een kommetje. Smeer de tapenade met een mes uit over de binnenkant van de broodjes. Leg wat blaadjes kropsla op de tapenade.
-
Lepel de tonijnsla op de blaadjes sla. Bedek de tonijnsla met de halfgedroogde kerstomaten.
-
Leg een blaadje sla op de kerstomaten. Bedek de sla met enkele schijfjes komkommer.
-
Besmeer de komkommerschijfjes met eiersalade. Zet de hoedjes op de broodjes.
-
Mmm … deze broodjes zien er zo lekker uit. Je zou er meteen in willen bijten. Dat kan … maar belegde broodjes zijn ook megahandig om mee te nemen in een picknickmand. Wikkel je broodjes in vershoudfolie en zet ze in de koelkast tot je vertrekt. Zo zijn ze lekker vers en fris als je ze meeneemt naar je picknickplekje.
- Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids. - Niet panikeren als je geen slazwierder in huis hebt. Met een simpele keukenhanddoek lukt het ook. Leg de blaadjes sla na het spoelen op een propere keukenhanddoek. Neem de 4 uiteinden bij elkaar, zodat de sla ingepakt zit in de handdoek. Draai dan hard met de armen om al het water eruit te zwieren. Een goede raad: doe dit buiten, anders spat je de hele keuken nat.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Laat je hulpkok eerst de voorgebakken keizersbroodjes afbakken in de oven en de eieren hard koken (10 minuutjes is voldoende). Laat de eieren en de broodjes afkoelen.
-
Ondertussen heb je tijd genoeg om je beleg voor te bereiden. Lepel eerst de tonijn uit het blik en laat uitlekken in een vergiet.
-
Leg ook de halfgedroogde kerstomaten op een stukje keukenpapier. Zo kunnen ze uitlekken.
-
Trek de blaadjes van de kropsla en spoel ze goed onder koud water. Daarna mag je ze droogzwieren.
-
Snij de komkommer in dunne schijfjes. Je hoeft hem niet te schillen.
-
Pluk de blaadjes van het halve plantje platte peterselie. Doe de blaadjes in een lege koffiekop of een glas en knip ze in stukjes.
-
Bereiding:
-
Maak zelf je tonijnsla: plet de uitgelekte tonijn met een vork in een diep bord. Meng de geplette tonijn met 2 eetlepels Griekse yoghurt en de stukjes platte peterselie. Kruid je tonijnsla met zwarte peper en zout.
-
Pel de hardgekookte eieren en plet ze fijn met een vork in een diep bord. Meng de geplette eieren met 1 eetlepel Griekse yoghurt en kruid met zwarte peper en zout.
-
Nu kan je de broodjes beleggen als een keizer. Snij eerst de hoedjes van de afgebakken en afgekoelde keizersbroodjes. Trek er het broodkruim uit, zodat je broodjes een beetje hol worden en je al je ingrediënten er kan inleggen.
-
Lepel de tapenade in een kommetje. Smeer de tapenade met een mes uit over de binnenkant van de broodjes. Leg wat blaadjes kropsla op de tapenade.
-
Lepel de tonijnsla op de blaadjes sla. Bedek de tonijnsla met de halfgedroogde kerstomaten.
-
Leg een blaadje sla op de kerstomaten. Bedek de sla met enkele schijfjes komkommer.
-
Besmeer de komkommerschijfjes met eiersalade. Zet de hoedjes op de broodjes.
-
Mmm … deze broodjes zien er zo lekker uit. Je zou er meteen in willen bijten. Dat kan … maar belegde broodjes zijn ook megahandig om mee te nemen in een picknickmand. Wikkel je broodjes in vershoudfolie en zet ze in de koelkast tot je vertrekt. Zo zijn ze lekker vers en fris als je ze meeneemt naar je picknickplekje.
- Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids. - Niet panikeren als je geen slazwierder in huis hebt. Met een simpele keukenhanddoek lukt het ook. Leg de blaadjes sla na het spoelen op een propere keukenhanddoek. Neem de 4 uiteinden bij elkaar, zodat de sla ingepakt zit in de handdoek. Draai dan hard met de armen om al het water eruit te zwieren. Een goede raad: doe dit buiten, anders spat je de hele keuken nat.