Keizersbroodje met roerei en gerookte zalmsnippers
Keizersbroodje met roerei en gerookte zalmsnippers

Keizersbroodje met roerei en gerookte zalmsnippers

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 33.4 g
Eiwit 24.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Bak de keizersbroodjes af in de oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen en snij open.

  4. Snipper het bieslook fijn. Hou een beetje opzij voor de afwerking.

  5. Bereiding:
  6. Breek de eieren in een kommetje, voeg de room toe en klop de eidooiers losjes door de eiwitten met een vork. Kruid met de dille, zwarte peper en zout.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur en voeg de losgeklopte eieren al roerend met een houten lepel toe.

  8. Blijf roeren tot ongeveer 3/4 van de eieren romig en stevig is geworden.

  9. Haal de pan van het vuur, voeg 1 koffiel. boter toe en blijf roeren tot alle vetstof verdwenen is. Voeg het fijngesnipperde bieslook toe.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het roerei over de broodjes, bestrooi met de zalmsnippers en de rest van het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Bak de keizersbroodjes af in de oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen en snij open.

  4. Snipper het bieslook fijn. Hou een beetje opzij voor de afwerking.

  5. Bereiding:
  6. Breek de eieren in een kommetje, voeg de room toe en klop de eidooiers losjes door de eiwitten met een vork. Kruid met de dille, zwarte peper en zout.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur en voeg de losgeklopte eieren al roerend met een houten lepel toe.

  8. Blijf roeren tot ongeveer 3/4 van de eieren romig en stevig is geworden.

  9. Haal de pan van het vuur, voeg 1 koffiel. boter toe en blijf roeren tot alle vetstof verdwenen is. Voeg het fijngesnipperde bieslook toe.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het roerei over de broodjes, bestrooi met de zalmsnippers en de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 33.4 g
Eiwit 24.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Lente Abdijbier Wijn Nobilo 'Regional Collection Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal